Sinop'un geleneksel tatları öğrencilerinin beğenisine sunuldu

Sinop'un geleneksel tatları öğrencilerinin beğenisine sunuldu
Sinop Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, yerel lezzetleri tanıtmak amacıyla gerçekleştirdikleri etkinlikte, Sinop'un geleneksel lezzetlerinden biri olan tarhana çorbasını öğrencilere ve akademik-idari personele ikram etti.

Sinop Üniversitesi Turizm Fakültesi iş birliğinde düzenlenen "Sinop Mutfağı Workshop Etkinliği" kapsamında gerçekleştirilen bu etkinlik, gastronomi ve mutfak sanatları alanında öğrenim gören gençlerin pratik becerilerini geliştirmelerine olanak sağlarken, aynı zamanda Sinop'un zengin mutfak kültürünü daha geniş bir kitleyle buluşturdu.

Etkinliğe Rektör Vekili Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Bayrak'ın da katılımıyla, öğrenciler tarafından hazırlanan tarhana çorbası katılımcılara dağıtıldı. Program, katılımcılar arasında keyifli bir etkileşim ortamı sağlarken, aynı zamanda Sinop mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini vurguladı.

Rektör Vekili Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz, etkinliklerin öğrencilerin kültürel çeşitliliği keşfetmelerine ve deneyimlemelerine katkı sağladığını belirterek, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı.

Programın sonunda, Sinop ve Sinoplular Gastronomi Derneği Başkanı Muzaffer Elik ve Derneğin Sinop Temsilcisi Handan Yılmazer Turan'a, etkinliğe katkılarından dolayı Rektör Vekili Prof. Dr. Muhitdin Yılmaz ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rıza Bayrak tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar