SANKO Okulları iki birincilik kazandı!

SANKO Okulları iki birincilik kazandı!
SANKO Ortaokulu öğrencileri, Adana'da gerçekleştirilen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemeleri'nde büyük bir başarıya imza attı.

SANKO Okulları öğrencileri, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi spor salonunda düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Bölge Elemeleri'nde büyük bir başarı elde etti. Öğrenciler, yarışmada iki birincilik ve dört üçüncülük derecesi alarak Türkiye Finalleri'ne katılma hakkı kazandı.

Fizik Kategorisi'nde Kerem Utku Kaleli ve Neva Doktoroğlu, öğretmenleri Fatih Mehmet Günaydın'ın rehberliğinde hazırladıkları “Otomobil Lastiklerinden Kaynaklanan Mikroplastiklerin Kaynağında Toplanması” projesi ile birincilik elde etti. Teknolojik Tasarım Kategorisi'nde Buğlem Taşkesen ve Ömer Rüzgar Özgüven, öğretmenleri Nuray Özcan'ın rehberliğinde hazırladıkları “Görme Engelliler İçin Yüzme Sporunu Kolaylaştırma Teknolojisi” projesiyle birincilik kazandı.

sankokolejifoto1.jpg

Biyoloji Kategorisi'nde Elif Azra Dilsiz ve Sezgi Sezen, Yazılım Kategorisi'nde Nazenin İpek Söylemez, Nurdeniz Ocak ve Rüzgar Ata Kuday, Teknolojik Tasarım Kategorisi'nde Çınar Aydoğdu ve İsa Emir Aslan, Türkçe Kategorisi'nde Beril Kurnaz, Ela Ersönmez ve Duru Uğurlu, yarışmada üçüncülük derecelerine imza attılar.

SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin Gaziantep elemelerinden geçen sekiz projeyle bölge finallerine katıldıklarını ve iki projenin birincilik, dört projenin ise üçüncülük dereceleriyle ödüllendirildiğini ifade etti. Asyalı, yarışmaya katılan öğrenci ve öğretmenlerini tebrik ederek Türkiye finallerinde başarılar diledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar