Savunma sanayiinden önemli isimler İKAF’24’te öğrencilerle buluştu

Savunma sanayiinden önemli isimler İKAF’24’te öğrencilerle buluştu
İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) çerçevesinde düzenlenen “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” staj ve işe alım paneli, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu'nda başarıyla gerçekleştirildi.

İç Anadolu Kariyer Fuarı (İKAF’24) çerçevesinde gerçekleştirilen “Savunma Sanayii’nde Yetenek Yönetimi” paneli, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Yunus Emre Salonu'nda önemli savunma sanayii şirketlerinin temsilcileriyle yapıldı. Panelin moderatörlüğünü Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli üstlendi.

ASELSAN Uzman Yarımcısı Fatma Büşra Bozdoğan, ASELSAN'ın milli ve özgün teknolojilerle Türk Silahlı Kuvvetleri'ni donatma amacıyla 1975 yılında kurulduğunu belirterek, uluslararası alanda faaliyet gösteren önemli bir savunma sanayii firması olduklarını vurguladı. Bozdoğan, yetenek programlarıyla öğrencilere kariyer hedeflerine ulaşma ve iş hayatına hazırlanma fırsatı sunduklarını dile getirdi.

aw152107-03.jpg

“ŞİRKETİ TANIMAK ÖNEMLİDİR”

HAVELSAN İşe Alım Uzmanı Fatma Hilal Karatay, şirketin 41 yıldır kamu ve silahlı kuvvetlere hizmet verdiğini, ulusal savunma çözümleri odaklı ürünlerini Türkiye dışında da pazarladıklarını açıkladı. Karatay, öğrencilerin şirketi tanıyarak önemli bilgiler edinmelerinin önemine vurgu yaptı.

ROKETSAN İşe Alım Kıdemli Uzmanı Muhammet Tayyip Balcı, şirketlerinin ülkenin küresel güç olma hedefi doğrultusunda milli savunma çözümleri geliştirdiğini belirterek, öğrencileri gelecekte şirketlerinde görmekten memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

STM Öğrenme ve Gelişim Lideri Levent Okçu, şirketlerinin çok çeşitli alanlarda etkin olduğunu ve sosyal olarak verimli bir çalışma ortamı sağladıklarını söyledi. Okçu, yetenekli ve sürekli gelişime açık kişilerle daha iyi işler başaracaklarına inandıklarını belirtti.

aw152107-02.jpg

“STAJYERLERİMİZE DESTEK OLUYORUZ”

TEİ İnsan Kaynakları Eğitim Lideri Birgül Ay, şirketlerinin bünyesinde çeşitli staj ve eğitim programları bulunduğunu ve öğrencilere staj yapma ve kendilerini geliştirme fırsatı sunduklarını dile getirdi.

“GÜNÜMÜZ HAVACILIĞININ TEMELLERİNİ ATTIK”

TUSAŞ Yetenek Kazanım Uzmanı Begüm Demir, şirketlerinin Türkiye'nin savunma sanayii alanındaki dışa bağımlılığını azaltma amacıyla kurulduğunu ve uluslararası alanda faaliyet gösterdiklerini belirterek, öğrencilere staj ve iş başvurusu yapma çağrısında bulundu.

Panel, yoğun katılımlı bir soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar