Savaş Kerimoğlu kimdir? Sözcü TV'nin yeni sunucusu Savaş Kerimoğlu kaç yaşında, nereli?

Savaş Kerimoğlu kimdir? Sözcü TV'nin yeni sunucusu Savaş Kerimoğlu kaç yaşında, nereli?
Son zamanlarda birçok kişi tarafından Sözcü TV'nin yeni sunucusu Savaş Kerimoğlu merak ediliyor. İnsanlar internette Savaş Kerimoğlu'nun hayatı ve kariyerini araştırıyor. Peki Savaş Kerimoğlu kimdir? Sözcü TV'nin yeni sunucusu Savaş Kerimoğlu kaç yaşında, nereli?

Savaş Kerimoğlu kimdir?

Ünlü gazeteci Savaş Kerimoğlu KRT'deki görevinin ardından Sözcü TV'de hafta sonu haberleri sunmaya başladı. Bu kurum değişikliğinin ardından birçok kişi tarafından Savaş Kerimoğlu'nun hayatı merak ediliyor. Peki Savaş Kerimoğlu kimdir? Sözcü TV'nin yeni sunucusu Savaş Kerimoğlu kaç yaşında, nereli?

SAVAŞ KERİMOĞLU KİMDİR?

Savaş Kerimoğlu, 1982 yılında İstanbul'da doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamlamıştır. Gazetecilik alanındaki kariyerine adım atan Kerimoğlu, 2005 yılında İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun olmuştur.

Mezuniyetinin ardından 2005 yılında ATV'de muhabir olarak görev almıştır. Burada 5 yıl boyunca muhabirlik yapmış ve 2010 yılında Show TV'ye transfer olmuştur. Show TV'de 12 yıl boyunca muhabir olarak çalıştıktan sonra 2022 yılında Haber Global'e geçiş yapmıştır.

Kerimoğlu, muhabirlik kariyeri boyunca birçok önemli habere imza atmıştır. 2006 yılında İstanbul'da meydana gelen Beyoğlu patlamasının ardından patlama yerindeki ilk görüntüleri çekmiştir. Ayrıca, 2011 yılında Van depreminin ve 2015 yılında Türkiye'deki terör saldırılarının ardından da bölgedeki ilk görüntüleri sağlamıştır.

Muhabirlikteki başarısının yanı sıra sunuculuk konusunda da yetenekli olan Kerimoğlu, 2013 yılında Show TV'de yayınlanan "Haber Hattı" programını ve 2016 yılında "Show Ana Haber" programını sunmuştur.

Evli ve bir çocuk babası olan Savaş Kerimoğlu, gazetecilik kariyeri boyunca çeşitli ödüller kazanmıştır. 2006'da Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yılın Televizyon Muhabiri Ödülü, 2011'de İstanbul Gazeteciler Derneği Yılın Televizyon Muhabiri Ödülü ve 2015'te Çağdaş Gazeteciler Derneği Yılın Televizyon Muhabiri Ödülü gibi prestijli ödülleri almıştır.

Ayrıca, Savaş Kerimoğlu'nun "Savaşın Gölgesinde" (2017) ve "Terörün Gölgesinde" (2022) adlı anı kitapları da yayımlanmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar