Kontrolden çıkan otomobil Kızılırmak’a uçtu: 3 yaralı

Kontrolden çıkan otomobil Kızılırmak’a uçtu: 3 yaralı
Sivas'ta, yağmur nedeniyle kontrolü kaybeden bir otomobil Kızılırmak uçtu. Meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edildi.

Olay, Kayseri Caddesi üzerinde meydana geldi. M.F.K. yönetimindeki araç, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücünün kontrolünü kaybetmesi sonucu Kızılırmak'a uçtu.

Kazada sürücü ile araçta bulunan M.K. ve M.K. yaralandı. Olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Sıkışan yaralılar, Sivas Belediyesi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. İlk müdahalenin ardından yaralılar ambulanslarla hastanelere sevk edildi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

KAYGAN YOLDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Kaygan yollarda trafik kazalarına dikkat etmek önemli. Kayganlaşan yollar, araçların kontrolünü zorlaştırır bu nedenle kayganlık durumlarında aşağıdaki önlemleri almak önemli olur.

Hızınızı düşürün: Kaygan yollarda normalde olduğundan daha yavaş sürün. Daha düşük bir hızla seyahat etmek, aracınızın kontrolünü korumanıza yardımcı olur.

Aracınızın takip mesafesini artırın: Aracınızın önünde yeterli mesafe bırakarak ani duruşlara hazırlıklı olun. Bu, kazaları önlemenize yardımcı olur.

Dikkatli sürün: Dikkatinizi yolda tutun ve ani manevralardan kaçının. Direksiyonu yumuşak ve kontrollü bir şekilde çevirin.

Kayganlık uyarılarına dikkat edin: Trafik işaretlerini ve yolda bulunan kayganlık uyarı levhalarını dikkatlice izleyin. Bu uyarılar, sürücülere yolun kaygan olduğunu bildirir ve dikkatli olmalarını sağlar.

Lastiklerinizi düzenli olarak kontrol edin: Lastiklerinizin diş derinliği yeterli mi, hava basıncı doğru mu gibi detayları kontrol ederek lastiklerinizin yol tutuşunu optimize edin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar