Sağlıklı bir yaşam için günde kaç adım atmak gerekir?

Sağlıklı bir yaşam için günde kaç adım atmak gerekir?
Yürüyüşün önemi konusunda uzmanlar ortak görüşe sahip olsa sa adım sayısı ile ilgili çok farklı yorumlar yapılabiliyor. Peki sağlık açısından günde kaç adım atmak gerekiyor?

Uzmanlar, sağlıklı bir yaşam için günde 10 bin adım atılmasını önerse de, bu hedefi herkesin gerçekleştiremeyebileceği belirtiliyor. Ancak yapılan bilimsel araştırmalar, sağlıklı bir yaşam için günde atılması gereken en az adım sayısını belirledi. İşte, uzmanların sonuçlarına göre günde atılması gereken en az adım sayısı...

İngiltere'de British Journal of Sports Medicine tıp dergisinde yayınlanan bir araştırma, yürüyüş yapmanın sağlıklı yaşam için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguladı. Sydney Üniversitesi'nden akademisyenlerin yürüttüğü çalışma, 61 yaşlarındaki 70 binden fazla kişinin verilerini inceledi.

Araştırmada, günde 2 bin 200 adımın üzerinde atılan her fazladan adımın erken ölüm riskini azalttığı ortaya çıktı. Ayrıca, günün geri kalanını hareketsiz geçirse bile her gün 10 bin adıma kadar yürüyüş yapmanın kalp rahatsızlığı riskini azaltmaya yardımcı olduğu belirlendi.

Katılımcılara 7 gün boyunca ölçüm cihazı takılarak egzersiz seviyeleri belirlendi. Yapılan 7 yıllık takip sonucunda bin 633 katılımcının hayatını kaybettiği, 6 bin 190 kişinin ise kalp krizi veya felç gibi kardiyovasküler rahatsızlıklar geçirdiği belirlendi.

Araştırmacılar, günde 9 bin ile 10 bin 500 adım arasında atmanın erken ölüm riskini yüzde 39, kalp krizi veya felç riskini ise beşte bir oranında azalttığını tespit etti. Felç ve kalp krizi riskinin en düşük olduğu grup ise günde yaklaşık 9 bin 700 adım atanlar oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar