Uzman isim uyardı! Oruç tutmak için kalp ilaçlarınızı kesmeyin

Uzman isim uyardı! Oruç tutmak için kalp ilaçlarınızı kesmeyin
Uzman Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Ramazan ayında oruç tutacak kalp hastalarının ilaçlarını kesmemeleri gerektiğini söyleyerek uyarıda bulundu.

Ramazan ayında kalp hastalarının oruç tutup tutmamaları hakkında genellemeler yapılabileceğini ancak her hastanın durumunun detaylı olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, bu konuda doktorlarına danışılması gerektiğini öneriyorlar. Kalp hastalarının oruç tutma niyetlerinde doktorlarına danışmalarının önemli olduğunu ve doktorların hastaları detaylı bir şekilde bilgilendirerek en uygun yönlendirmeyi yapacağını ifade ediyorlar.

İHA muhabirine konuşan Hastane Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, hastalıkları genellemeden değerlendirerek, "Çünkü hastanın durumunu birebir değerlendirmek ve karar vermek, hekimin muayenesi sonucu daha sağlıklı olur. Kalp hastaları arasında tansiyonu olanların oruç tutmasında ciddi bir engel bulunmamaktadır. Eğer tansiyon değerleri aşırı yüksek değilse ve fazla ilaç kullanımı gerektirmiyorsa oruç tutmalarına engel yoktur. Hatta biz, kalp hastalarının diyetle beslenip daha az kalori almasını öneriyoruz. Oruç bu anlamda olumlu etkiler sağlayabilir. Bu konuda bilimsel çalışmalar da mevcuttur. Öğünleri dengeli ayarlayarak, iftar ve sahurda aşırıya kaçmamak ve su tüketimini dengeli bir şekilde sağladıktan sonra, kalp hastalarının oruç tutmalarına engel bir durum yoktur" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar