Sadettin Saran kimdir? Sadettin Saran serveti ne kadar?

Sadettin Saran kimdir? Sadettin Saran serveti ne kadar?
Süper Lig ve 1. Lig yayın ihalesi ile gündeme gelen iş insanı Sadettin Saran'ın serveti ve hayatı insanlar tarafından araştırılıyor. Peki Sadettin Saran kimdir? Sadettin Saran serveti ne kadar?

Sadettin Saran kimdir?

Ünlü iş insanı Sadettin Saran'ın hayatı ve serveti insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok insan internette Sadettin Saran hakkında araştırma yapıyor. Peki Sadettin Saran kimdir? Sadettin Saran serveti ne kadar?

SADETTİN SARAN KİMDİR?

Sadettin Saran, Amerika Birleşik Devletleri'nde 30 Ağustos 1964'te doğmuştur. Küçük yaşta Türkiye'ye gelmiştir. Üniversite eğitimi için tekrar Amerika'ya giden Saran, Kentucky Üniversitesi'nde makine mühendisliği alanında lisans eğitimi almıştır. Bu süreçte televizyon yayıncılığına ilgi duymaya başlamıştır ve Amerikan spor yayıncılığı uzmanı olan Entertainment and Sports Programming Network'te çalışmıştır.

1990 yılına gelindiğinde Amerikan uzay ve savunma sanayi şirketi Martin Marietta'nın Ankara temsilciliğini 1995 yılına kadar yapmıştır.

Daha sonra Türkiye'de spor yayıncılığı ve yayın hakları alanında faaliyet göstermek üzere kendi şirketini kurmuştur.

Saran, 2004 yılında Bundesliga kulübü Borussia Dortmund'un hisselerinin bir kısmını satın almış ve hisselerini daha sonra Dortmund taraftarlarının tepkisi üzerine satmıştır. Ajansspor, S Sport, Radyospor, Radyo Müzik, tuttur.com, Radyo Trafik gibi medya kuruluşları ve internet siteleri Saran'a aittir.

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yüksek divan kurulu üyesi olan Saran, 16 Aralık 2021'de Fenerbahçe başkanlığına aday olacağını açıklamıştır.

Saran, üç evlilik yapmıştır ve son evliliği 2017 yılında sona ermiştir. Saran, 2007 ile 2011 yılları arasında Hülya Avşar ile birlikteydi. Son olarak, Emina Jahoviç ile birlikte olduğuna dair haberler ve fotoğraflar magazin basınında yer almıştır.

SADETTİN SARAN SERVETİ NE KADAR?

Sadettin Saran'ın servetinin 400 milyon dolar civarında olduğu tahmin edilmektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar