Sadece parası olanın et yiyeceği günler kapıda!

Sadece parası olanın et yiyeceği günler kapıda!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

17-03-24-01gun-page-0001-001.jpg

TÜSEDAD’dan ‘kriz’ uyarısı: Et fiyatları 2-3 yıl daha yükselecek!

Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği yöneticileri, Et ve Süt Kurumu (ESK) yetkilileriyle yaptıkları görüşmeyi takiben üretimin azalması nedeniyle et fiyatlarında yaşanan yükselişi ilettiklerini belirtti. Yöneticiler, bu durumun et fiyatlarında 2-3 yıl boyunca devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.

İstanbul Beylikdüzü'nde bulunan Et ve Süt Kurumu satış mağazasının önünde her gün ucuz ete ulaşabilmek için vatandaşlar tarafından oluşturulan kuyruklar dikkat çekiyor. Sabahın erken saatlerinde numara almak için kuyruğa giren vatandaşlar, daha sonra numaralarını takip ederek sıraya giriyorlar. Ancak bu durum zaman zaman tartışmalara da neden oluyor.

Bazı vatandaşlar, "Gelişmiş bir ülkede bu tür kuyrukları göremezsiniz, 50 yıldır kuyruklar bitmiyor" diyerek sitemlerini dile getiriyor. Bir başka vatandaş ise, "Bu duruma düştüğümüz için üzülüyoruz. Sanki bedava alacakmışız gibi utanıyoruz. Paramızla alacağız ama utanıyoruz" şeklinde konuşuyor. Emekli bir yurttaş ise, "Bizi bu duruma düşürenler utansın. Emekliyiz, paramızla rezil oluyoruz sıralarda" ifadelerini kullanıyor.

Görülen o ki, iktidarın tartışmalı ekonomi politikalarının faturası vatandaşa yansıyor ve ucuz ve sağlıklı gıdaya ulaşamayanların sayısı hızla artıyor. Özellikle dar gelirli ve emekliler, asgari ücretin altında maaş aldıkları için ucuz gıda satılan yerlerde çare arıyorlar. İstanbul Beylikdüzü'ndeki Et ve Süt Kurumu mağazası da piyasaya göre daha uygun fiyatlarla gıda satışı yapması nedeniyle her gün önünde uzun kuyruklar oluşuyor.

Gıda kuyrukları her geçen gün artarken, vatandaşlar yaşadıkları sıkıntıları ve eleştirilerini dile getiriyorlar. Bir vatandaş, "Bu durum çok üzücü, insanlar geceden geliyor, çalışanlarla kavga ediyorlar. Planlama yok, insanlara yazık günah" derken, diğer bir vatandaş ise, "İnsanlarımız niye bu durumda? Ben üzgünüm. Söyleyecek çok şey var ama bu şekilde olmuyor" diye dert yanıyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar