Rauf Baysal kimdir? Rauf Baysal kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?

Rauf Baysal kimdir? Rauf Baysal kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?
Son dönemlerde birçok kişi tarafından yayıncı Rauf Baysal merak edilmeye başlandı. İnsanlar internette Rauf Baysal'ın hayatını araştırıyor. Peki Rauf Baysal kimdir? Rauf Baysal kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?

Rauf Baysal kimdir?

Yazar Eylem Tok'un kazaya karışan oğlunu kaçırması olayı ile ilgili ismi gündeme gelen Rauf Baysal insanlar tarafından merak ediliyor. Birçok kişi Rauf Baysal'ın hayatını araştırıyor. Peki Rauf Baysal kimdir? Rauf Baysal kaç yaşında, nereli, ne zaman öldü?

RAUF BAYSAL KİMDİR?

Hayy Kitap'ın sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Tevfik Rauf Baysal, kariyerinin başlarında gazetecilik yapmıştır. Gazetecilik mesleğinin ardından 1997 yılında Medyaevi adında bir halkla ilişkiler ajansı kurdu. 2005 yılında ise Hayy Kitap yayınevinin kurucusu olarak tanındı ve ölümüne kadar bu yayınevinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Tevfik Rauf Baysal, 2021 yılında Covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.

Baysal'ın yayınevi henüz kendisi yaşıyorken aşı karşıtı fikirlerin yer aldığı bir kitabı yayınlaması ile gündeme gelmişti.

Rauf Baysal, tıpla ilgili ilkeleri ihlal ettiği gerekçesiyle Türk Tabipler Birliği tarafından bir ay meslekten men cezası verilen Dr. Ümit Aktaş ve aynı şekilde birçok inceleme konusu olan Prof. Dr. Canan Karatay gibi isimlerin kitaplarının yayıncısıydı.

Ayrıca, Baysal'ın yayıncılığını üstlendiği eserler arasında, bir kaza sonucu 4 kişinin yaralanmasına neden olan ve oğlunun ölümüne sebep olan 17 yaşındaki Eylem Tok'un "Mihr" kitabı da bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar