Partide Saadet bozuldu! Karamollaoğlu hangi konuda ikna edildi

Partide Saadet bozuldu! Karamollaoğlu hangi konuda ikna edildi
Partilerdeki değişim rüzgarı devam ederken, Saadet Partisi'nde yeni genel başkan tartışmaları sürüyor. Karamollaoğlu'na yakın isimlerin harekete geçtiği ve Karamollaoğlu'nu önümüzdeki sürece ikna ettiği iddia edildiği Ankara kulislerinde yankılanıyor. Günboyu'nun ulaştığı parti kaynaklarından çarpıcı açıklamalar geldi.

Gülsüm Alpkıray / GÜNBOYU / ÖZEL HABER

14 Mayıs 2023’te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultay ile Genel Başkanlığı kaybetmesiyle başlayan siyasi partilerde değişim rüzgarı 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde İYİ Parti’ye de sıçradı.

Akşener’in partisini Olağan Kurultay’a götüreceğini açıklaması sonrası bir değişim haberi de 14 Mayıs seçimlerinde CHP listelerinden Meclis’e vekil sokmayı başaran Saadet Partisi’nden geldi.

Geçtiğimiz haftalarda yapılan 31 Mart yerel seçimlerden umduğunu bulamayan Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu’nun Genel Başkanlığı bırakacağı iddia edilmişti.

karamollaoglunun-agir-yuku.jpg

Karamollaoğlu’nun genel başkanlık görevini tanıdık birine bırakacağı iddiası sonrası Karamollaoğlu'na yakın bazı isimlerin görevi bırakmaması için ikna çalışmalarına başladığı öne sürüldü. Parti kaynaklarından Günboyu Gazetesi'nin aldığı bilgilere göre, yapılan bu hamle genel merkezi huzursuz etti.

PARTİ İKİYE BÖLÜNDÜ

Karamollaoğlu’nun liderliği bırakacağı iddiasıyla kurultayda aday olmayı düşünen isimlerin bu durumdan ciddi rahatsızlık duyduğunu belirten parti kaynakları, partideki iki ayrı görüşün hakim olduğunu aktarıyor.

Karamollaoğlu ile devam edilmesi gerektiğini savunan isimlerin parti geleceğinden tedirgin olduğu ve bir dönem daha Karamollaoğlu ile devam edilmesi gerektiğini düşündüğü belirtiliyor. Diğer görüşte olan isimler ise partinin gençleşmesi ve değişmesi düşüncesinde. Bu değişimin de öncelik olarak genel başkandan başlanarak olacağını değerlendiriyorlar.

karamollaoglu-gj3o-cover-jpg.webp

ADAYLIK KONUSU DEĞERLENDİRİLECEK

Parti içerisinde bu haftadan itibaren il başkanları ile toplantılar düzenleneceğini aktaran yetkililer, adaylık konusunda başkanlardan fikir alınacağı ifade ediliyor. Karamollaoğlu’nun genel başkanlığını bırakması durumunda ise aday gösterilecek isimlerin Genel İdare Kurulu toplantısında değerlendirilmesi bekleniyor. Parti yetkilileri ayrıca adaylık noktasında son kararı ise Yüksek İstişare Kurumu’nun vereceğini öngörüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar