Erdoğan o ismi duyunca küplere bindi: İYİ Parti tepe tepe kullansın

Erdoğan o ismi duyunca küplere bindi: İYİ Parti tepe tepe kullansın
Geçtiğimiz günlerde yerel seçim sonuçlarını değerlendirmek için AKP MKYK’^sını toplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İYİ Partili bir ismi duyunca çok sinirlendiği ve sert eleştirilerde bulunduğu iddia edildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde AKP'nin yerel seçimlerdeki yenilgisini ele almak üzere toplanan Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısı'nda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Toplantıda, MKYK üyelerinin, parti içinden gelen tepkileri ele alırken, özellikle "Küskün AKP'li" grupların başka adaylara yönelmesini” ve “Sandığa gitmeyen seçmen sayısının öngörülememesi” konuları ele alındı.

"MANİSA DA YANLIŞ YAPTIK"

Toplantıda dikkat çeken bir diğer konu ise Manisa'daki seçim stratejisiydi. MKYK üyesi ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç'ın, Manisa'da AKP'nin MHP'nin adayı Cengiz Ergün'e destek vermesiyle ilgili değerlendirmesi tartışmalara sebep oldu. Arınç'ın, bu işbirliğini yanlış bulunduğunun konuşulduğu ancak Erdoğan'ın, MHP'li bir belediye için alternatif bir strateji olmadığını vurgulayarak Arınç'a tepki gösterdiği belirtildi.

574106-501670948.jpg

"AHLAKSIZIN TEKİYDİ"

Erdoğan'ın, eski AKP'li Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın, İYİ Parti'den seçilmesine tepki gösterdiği ve "Ahlaksızın tekiydi. Bizden belediye başkanı adayı yapılırken geçmişini araştırmadık. Ancak daha sonra yaptıklarıyla kendini ele verdi, yakalandı. İYİ Parti tepe tepe kullansın”" ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

iyi-parti-nevsehir-belediye-baskan-adayi-rasim-ari-kimdir-1709725644-94-x750.webp

RASİM ARI KİMDİR?

Rasim ARI, 1975 Nevşehir’de doğdu. 1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gördü.

1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamladı.

2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koydu.

2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilmiş bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etti.

2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini yaptı.

AKP, 31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Nevşehir Belediye Başkan adayı olarak Rasim Arı'nın aday gösterileceğini açıkladı.

Arı 31 Mart yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Nevşehir Belediye Başkanı Adayı oldu ve seçimleri kazandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar