Papatya hangi hastalıklara iyi gelir

Papatya hangi hastalıklara iyi gelir
Papatya, tıbbi açıdan oldukça yararlı bir bitki olup genellikle çay olarak tüketilir. İçerdiği antienflamatuar özellikler sayesinde cilt sağlığına önemli katkılar sağlar.

Papatya cildi sıkılaştırır, temizler ve canlandırır. Papatya çayı, cildin tonik olarak kullanılmasıyla bu etkilerini gösterir. Ayrıca, papatya buharının solunması, soğuk algınlığına ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Göz kapağı iltihaplanması tedavilerinde kullanılan papatya, göz enfeksiyonlarına ve idrar yolu enfeksiyonlarına da yardımcı olur. Sindirim sistemi ve bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruma sağlar. Aynı zamanda regl döneminde ağrı kesici olarak etkili. Karaciğer ve safra kesesi sağlığına da olumlu etkileri vardır.

Papatyanın Sağlık Faydaları

Papatyanın tıbbi açıdan birçok faydası vardır ve çay şeklinde tüketiliyor. Ağız ve göz enfeksiyonlarının yanı sıra idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde etkili. Gaz söktürücü özelliği bulunur ve stresle mücadelede yardımcı olabilir. Papatyanın yatıştırıcı etkisi de biliniyor. Papatya Nasıl Kullanılır?

Papatya, çoğunlukla çay olarak tüketilir ve birçok sağlık sorununa iyi gelir. Papatya çayı hazımsızlık ve spazmların giderilmesine yardımcı olabilir. Papatya çayı, marketlerden hazır poşet çay olarak veya aktarlardan kurutulmuş papatya demeti şeklinde temin edilebilir. Birkaç kuru papatya tanesi üzerine sıcak su dökülür ve 5-10 dakika demlenmesi beklenir. Ardından içilmeye hazır hale gelir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar