Meksika'dan İsrail'i Refah saldırısına kınama

Meksika'dan İsrail'i Refah saldırısına kınama
Meksika Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarına karşı sert bir tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Meksika'nın İsrail'in Refah'a düzenlediği saldırıları kesinlikle kınadığı ve Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Refah'ın binlerce sivilin yaşadığı bir kent olduğuna dikkat çekilerek, "Meksika hükümeti, İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin Refah'a yönelik askeri saldırısını kesinlikle kınıyor. Bu tür bir müdahalenin, sivil nüfus üzerinde felaketle sonuçlanacağına dair derin endişe duyuyoruz." denildi.

Sivil halka yönelik saldırıların uluslararası insancıl hukuk normlarını ciddi şekilde ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, "Bu nedenle Meksika, tüm tarafların derhal uygulayacağı acil insani ateşkes çağrısında bulunuyor ve böylece barışçıl ve güvenilir bir sürecin temellerinin atılmasını umuyor." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, insani yardımların Gazze'nin tamamına engelsiz bir şekilde ulaşmasının önemi üzerinde durularak, mevcut sorunun tek yapısal çözümünün iki devletli bir formül olduğu vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar