Neuralink beyin çipi ilk kez bir insana yerleştirildi! Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...

Neuralink beyin çipi ilk kez bir insana yerleştirildi! Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak...
Elon Musk'un sahibi olduğu ABD merkezli nöroteknoloji şirketi Neuralink, bir insanın beyin çipine ilk kez yerleştirildiğini duyurdu.

Elon Musk, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Neuralink tarafından bir insana ilk kez implant yapıldığını duyurdu. Ayrıca, iyileşme sürecinin olumlu ilerlediğini ve ilk sonuçların umut verici olduğunu belirtti.

TELEPATİ YÖNTEMİYLE KONTROL

Musk, ilk Neuralink ürününün adının "Telepati" olduğunu belirterek, sadece düşünerek telefon veya bilgisayarın ve bunlar aracılığıyla hemen her cihazın kontrolünü sağladığını aktardı. İlk kullanıcıların uzuvlarını kullanma kabiliyetini kaybetmiş kişiler olacağını kaydeden Musk, "Stephen Hawking'in hızlı bir katip veya müzayedeciden daha hızlı iletişim kurabildiğini hayal edin. Hedef bu." ifadelerini kullandı.

36.webp

İNSAN ÜZERİNDEKİ DENEYLER ONAYLI

Neuralink, Mayıs 2023'te beyin çipi projesinin insanlar üzerinde denenmesine başlanması için ABD Gıda ve İlaç İdaresi'nden (FDA) onay alındığını açıklamıştı.

Daha önce maymunlar üzerinde test edilen çiplerin, beyindeki sinyalleri başarıyla yorumlayarak cihazlara aktardığı kaydedilmişti.

13.jpg

Musk ve bir grup mühendis tarafından 2016'da kurulan Neuralink, beyne yerleştirilecek mikroçipler sayesinde felç ve körlük gibi nörolojik rahatsızlıkları tedavi etmeyi ve engelli kişilerin hayat kalitesini artırmayı hedefliyor.

3.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar