Nasa'nın büyük hatası yüzünden Ay işgal edilmiş olabilir!

Nasa'nın büyük hatası yüzünden Ay işgal edilmiş olabilir!
NASA'nın 2019 yılında yaptığı bir hata Dünya'nın uydusu Ay'ın Tardigradlar tarafından kolonize edilmesine neden olmuş olabileceği hakkında teoriler giderek artıyor. Peki gerçekten NASA'nın hatası yüzünden Ay Tardigradlar tarafından kolonileştirilmesine neden olmuş olabilir mi?

22 Şubat 2019 tarihinde, İsrail'in SpaceIL ve Israel Aerospace Industries tarafından geliştirilen Beresheet adlı insansız uzay sondası, NASA tarafından Ay'ın yörüngesine yerleştirildi. Bu görev, yumuşak iniş yapmayı hedefleyen ilk özel uzay aracı olma özelliğini taşıyordu.

tem-tardigrade-1024x683.jpg

Ancak, görev sırasında yaşanan teknik sorunlar nedeniyle beklenen başarı elde edilemedi. Yıldız izleyici kameraların arızalanması ve frenleme manevrasındaki hata sonucu uzay aracı kontrol edilemez bir hızla Ay'a çarptı ve paramparça oldu.

tardigrades-sciencesource.jpg

Beresheet'in taşıdığı tardigradlar gibi dayanıklı mikroskobik hayvanların Ay'da yaşayabilir mi sorusu gündeme geldi. Tardigradlar, aşırı soğuk, sıcaklık, radyasyon ve vakum gibi ekstrem koşullara dayanabilen canlılar olarak bilinir.

p3-hooper-tardigrades-a-20180324-870x580-1.jpg

Ancak, Ay'ın sert ortamında hayatta kalabilmeleri için suya, oksijene ve uygun sıcaklığa ihtiyaç duymaları ve mikroalg eksikliğine de dayanamamaları, kolonileşmelerinin mümkün olmadığını gösteriyor.

tardigrad-tardigrade2-1ehe.jpg

Ay'a düşen uzay aracında tardigradlar gibi aktif olmayan örneklerin bulunması da etik ve bilimsel açıdan çeşitli soruları beraberinde getirdi. Uzmanlar, bu durumun diğer gezegenleri kirletme riski ve dünya dışı yaşamı tespit etme çabalarını olumsuz etkileyebileceğini belirtiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar