Telegram hesabı olanlar dikkat: Platform sizi maaşa bağlayacak!

Telegram hesabı olanlar dikkat: Platform sizi maaşa bağlayacak!
Telegram, gelir elde etme programını başlatıyor. Kanallarda yayınlanacak reklam içerikleri, kanal sahiplerine ödeme olarak geri dönecek.

Telegram, yakın gelecekte kullanıcılarına ödeme ortaklığı fırsatları sunacağını açıkladı. Bu program, kanal sahiplerine yönelik olacak ve kanallarda görüntülenen reklamlardan yöneticilerin gelir elde etmelerini sağlayacak. Bu hizmet, "Reklam Platformu" olarak adlandırılıyor ve Telegram kullanıcılarına gelir elde etme imkanı sunacak.

KANAL SAHİPLERİNE PARA ÖDEYECEK!

Telegram CEO'su Pavel Durov'un açıklamasına göre, programın detayları netleşti. Buna göre, kanal sahipleri, kanaldaki üyelere gösterilen reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 50'sini alabilecekler. Telegram, bu kazançları kanal sahiplerine ödemek için TON Coin adlı kripto para birimini kullanacak. TON Coin, Telegram Open Network (TON) blokzincirine güç veriyor.

src-340x1912xtelegram-dan-kritik-wear-os-hamlesi.jpg

Telegram, yeni reklam sistemi için TON'un teknolojisinden yararlanacak. Ancak, Grams stablecoin projesinin devlet kurumlarıyla yaşanan sorunlar nedeniyle iptal edilmesinden sonra TON blokzinciri ayrı bir girişim olarak devam etti.

Kanal sahipleri, TON coin'lerini standart para birimlerine çevirebilecek veya kanallarını daha fazla tanıtmak için Telegram'a ödeme yapabilecekler. CEO Pavel Durov'a göre, bu yaklaşım platformda daha fazla içerik oluşturmayı ve katılımı teşvik edecek.

telegram-ios-kullanicilari-icin-yenilendi.jpeg

Analiz raporlarına göre, Telegram her ay kanallarında 500 milyar görüntüleme alan 800 milyondan fazla kullanıcıya sahip. Ancak şimdiye kadar, kanal görüntülemelerinin yalnızca yüzde 10'undan para kazanmak mümkündü. Reklam Platformu ise uygulamadaki ücretsiz içerikleri gelir fırsatı haline getirecek.

Duyurunun ardından TON Coin'in fiyatı yaklaşık %40 arttı. Ayrıca, Telegram'ın YouTube ve X gibi rakip platformlar arasına dahil edilmesi planlanıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar