Murat Kurum canlı yayında İBB çalışanlarına söz verdi: Hiçbir personeli işten çıkarmayacağız

Murat Kurum canlı yayında İBB çalışanlarına söz verdi: Hiçbir personeli işten çıkarmayacağız
Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. İBB’de son 5 yılda işten çıkarılan personel sayısına dikkat çeken Kurum, seçimi kazandıktan sonra kimseyi işten çıkarmayacaklarının sözünü verdi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, TRT Haber'de katıldığı canlı yayında İstanbul'un sorunlarına ve çözüm önerilerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Kurum, vatandaşların "usanmışlık, bıkmışlık" hissiyatıyla 31 Mart seçimlerini beklediğini belirterek, İstanbul'un belediye başkanından vatandaşlarının sorunlarına karşı duyarlılık ve çözüm odaklı bir yaklaşım beklediğini vurguladı. Kurum, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gezdiği süreçte beş yıllık kırgınlığın artık umuda dönüştüğünü gözlemlediğini aktardı.

Özellikle ulaşımın en çok şikayet edilen konulardan biri olduğunu dile getiren Kurum, “"En çok bunu duyuyoruz. Bir de şunu duyuyoruz, İstanbul'da bir deprem endişesi var, bilim insanlarımızın da ifade ettiği olası depremle ilgili evlerinin bir an önce yenilenmesini bekleyen vatandaşlarımız var, bunu da çok duyuyoruz, 'evimizi bir an önce gelin dönüştürün' diye bize açıkçası bunu ifade ediyorlar. Bunun dışında sokak hayvanlarını, taksi meselesini, sosyal yardımlardaki adaletsizliği, yeşil alan yetersizliğini duyuyoruz, gençlerin kütüphane eksikleri, spor alanıyla ilgili eksikleri, kültür sanat alanında yeni kültür merkezi ihtiyaçları gibi birçok ihtiyacı bize iletiyorlar" ifadelerini kullandı.

murat-kurum.jpg

"NİSAN GELECEK YÜZLER GÜLECEK"

AKP’nin geçmişteki hizmetlerine de değinen Kurum, Türkiye'nin birçok ilinde izlerinin olduğunu belirtti.

İstanbul'un 39 ilçesinde başlattıkları kentsel dönüşüm projeleri hakkında detaylar veren Kurum, “"Bu manada biz de açıkçası aylardır bu çalışmalarımızı yaptık, projelerimizi, vaatlerimizi hazırladık ve onları da milletimizle paylaştığımızda o heyecanı görüyoruz. 31 Mart geldiğinde bizi düşünen, odağında sadece İstanbul'un geleceği olan bir başkan adayı İstanbul'la kavuşacak. 'Nisan gelecek dertler bitecek, nisan gelecek yüzler gülecek' diyoruz ve 'Allah milletimizin yüzünden gülümsemeyi hiç eksik etmesin' diyoruz" diye konuştu.

"İBB'DE 33 BİN 725 KİŞİ İŞTEN ÇIKMIŞ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin borcunun arttığına dikkat çeken Kurum, bu durumu belediyenin yönetim anlayışının ve yapılan hizmetlerin eksikliğiyle ilişkilendirdi. İBB'de personelin yarısının işten çıktığını aktaran Kurum, şunları söyledi: “Düşünebiliyor musunuz yarısı. Biz 2019'da 78 bin 934 personelle devretmişiz ve onlar haksız yere ben bugün İstanbul'un neresine gitsem onlarla karşılaşıyorum, 'ben de İBB mağduruyum'. İşe giriş 5 yılda 46 bin 967, işten çıkış 33 bin 725. Bazısı emekli olmuş, bazısı işten atılmış. Yani belediye personelinin yarısı değişmiş.”

111.jpg

"HAKSIZ YERE HİÇBİR PERSONELİ İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ"

Ekibin geçmişten gelen bir tecrübeye sahip olduğunu ifade eden Kurum, “Sadece yeni personelle bunu yapamazsınız. Sizin kendi şirketinize yaptığınız işte bilgi, birikim, tecrübe lazım. Öyle değil mi? Yeni arkadaş da gelecek ama o tecrübeye, sisteme ayak uyduracak. Var olan sistemi yok etmiş, resmen yok etmiş ve haksız yere bu kadar insanı işten çıkarmış ama buna rağmen biz ne diyoruz, biliyor musunuz? Biz onlar gibi asla yapamayız, haksız yere buradaki hiçbir personeli işten çıkarmayacağız ve ekmeksiz, aşsız bırakılan insanları da sebepsiz yere işten atılan kardeşlerimizi de geri alacağız. Tablo bu ve bu tablo aslında her şeyi anlatıyor. Yani İBB niye iş yapamıyor, iştirakleri niye zarar ediyor? Sen işle ilgilenmezsen, uğraşmazsan, personeli değiştirirsen tablo bu olur. Hep söyledikleri aynı. Engelleniyoruz, yaptırmadılar, engellediler. Bu bahaneler ve bu bahane siyasetini 5 yıldır duyuyoruz, İstanbullular duyuyor ve yeri geldiğinde de hep burada söyleyeceği bir şey olmayınca da ulusala nasıl giderim, öbür tarafta parti içindeki çekişmeyi nasıl oluştururum gibi algı dediğimiz, algı belediyeciliği diye tarif ettiğimiz belediyecilik örneklerini 5 yıldır görüyoruz. 2019'da onlara 39 kilometre (raylı ulaşım/metro) yapmışız, teslim etmişiz. Onlar da 8 kilometresini bitirmiş, açmışlar. Sonra da diyorlar ki 'biz açtık'" şeklinde konuştu.

"KARŞINIZDA BAŞARISIZ BİR BELEDİYE VAR"

İSKİ'nin elektrik faturasını dahi ödeyemediğine işaret ederek, mevcut belediye yönetiminin eksikliklerini ve sorunlarını detaylı bir şekilde anlattı.

Kurum, konuya ilişkin şunları aktardı: "Koca İSKİ bir damla buraya su kaynağı getirmeyeceksiniz, 5 yılda 1 metreküp, 1 litre su kaynağı İstanbul'a gelmemiş. Bugün bir vatandaşımız ne diyor, biliyor musunuz? 'Bunlar, bizi susuz bırakacak.' Bunu getiremeyen bir belediyecilikten bahsediyoruz. Sorsanız 'engellendik'. Peki 2,33 milyar avrodan 4,19 milyar avroya borcunuz niye çıktı sizin? Cevap verin, ne yaptınız? Metroları iptal ettiniz. Dönüşüm dediniz, yapmadınız, yeşil alan dediniz, yapmadınız. Başardınız, neyi başardınız? İstanbul'u mahvetmeyi başardınız evet, İstanbul'u bu hale getirmeyi başardınız. Başka bir başarınız yok. Karşınızda başarısız bir belediye var, başarısız bir belediye başkanı var. Çok net söylüyorum, biz merkezi bütçeden 2019'dan bu yana bütçemizi 12 kat artırmışız ve trink hesabına para yatmış gününde, saatinde. İller Bankası'ndan biz gönderiyoruz onu, ben gönderiyorum ve bir gün olsun bekletmemişiz.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar