İYİ Parti'den dikkat çeken çıkış! Hangi büyükşehirde başkanlığı garantiledi

İYİ Parti'den dikkat çeken çıkış! Hangi büyükşehirde başkanlığı garantiledi
ORC Araştırma Şirketi’nin il bazlı yaptığı son ankette İYİ Parti’nin önde olduğu tek büyükşehir belli oldu. Peki İYİ Parti hangi kentte önde gidiyor? İşte detaylar…

Yerel seçimler için geri sayım başlarken araştırma şirketleri kamuoyunun nabzını tutmaya devam ediyor. Siyasi partilere, belediye başkan adaylarına ve şehirlere özel anket yapan şirketler, sonuçları kamuoyuyla paylaşıyor.

ORC Araştırma Şirketi, 24-27 Şubat 2024 tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayları için gerçekleştirdiği anketin sonuçlarını açıkladı.

19 ilçeden toplam 1930 seçmene yüz yüze anket yöntemiyle ulaşılarak gerçekleştirilen ankette Ordu'da yaşayan seçmenlere, "Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi adaya oy vereceksiniz?" sorusu yöneltildi.

aaa-1704959887-1.jpg

ENVER YILMAZ FARKI AÇIYOR

Ankete katılanların tercihleri incelendiğinde, İYİ Parti'nin adayı Enver Yılmaz'ın %33.2'lik oranla önde olduğu görülürken onu, %30.7'lik oranla AKP'nin adayı Hilmi Güler takip etti.

Öte yandan CHP'nin adayı Zekai Sana ise %19.2'lik bir destekle üçüncü sırada yer alıyor. Kararsız seçmenlerin oranı ise %9.8 olarak belirlendi.

Ankette Yeniden Refah Partisi'nin adayı Adem Ağca'nın %4.1'lik bir oy oranına sahip olması dikkat çekerken, diğer adaylar ise genel olarak %3 civarında destek aldı.

ghkxlsnxoaavmyr-1.jpeg

NE OLMUŞTU?

AKP’den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve 2018 yılında hem AKP’den hem de başkanlık görevinden istifa eden eski Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İYİ Parti’ye katılmış ve belediye başkan adayı olmuştu.

iyi-parti-ordu-enver-yilmaz-f7mx-cover-jpg.webp

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istifasını istemesi üzerine 2018 yılında 4,5 yıl sürdürdüğü Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden istifa eden milletvekili Enver Yılmaz, AKP’den de istifa etmişti.

Yılmaz, 22, 23 ve 24. dönem AKP milletvekiliydi,

YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar