Mezar yeri bedava ekmek 5 lira! Enflasyon bu ili teğet geçti 5 kişiden 4’ü buralı

Mezar yeri bedava ekmek 5 lira! Enflasyon bu ili teğet geçti 5 kişiden 4’ü buralı
Asgari ücretin netleşmesinin ardından zamlar bir bir sıralanırken bu ilde ekmeğe de mezar yerine de zam gelmedi. Hatta mezar yeri bedava!

Yeni yılın ardından benzinden sigaraya tüpten ekmeğe her şeye yavaş yavaş zam gelmeye başlarken Sivas, ekmek fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti.

Sivas'ta faaliyet gösteren bir büfe sahibi, halka daha uygun fiyatlarla hizmet sunmak adına 220 ile 230 gram arasında değişen somun ekmeğini 5 liradan satışa sunuyor.

aw123344-03.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın mezar yeri ücretlerine yaptığı zamlar çok konuşulmuştu. İstanbul’un aksine Sivas Belediyesi mezar yeri dahil tüm cenaze işlemlerini ücretsiz gerçekleştireceğini açıkladı.

aw123344-02.jpg

İşletme sahibi Yağız Çakmak, uzun süredir piyasanın altında bir fiyat politikası izlediklerini belirterek, "Şu an İstanbul gibi büyük şehirlerde ekmek fiyatı 10 lirayken, bizde 5 liradan satılıyor. Sivas'ta birçok yerde 6 buçuk liraya satılırken bizden 5 liradan satışa sunuluyor. Ekmeklerin gramajı 220 ile 230 arasında oluyor. Talep olarak yoğun bir talep alıyoruz” dedi.

aw123344-06.jpg

Çakmak, yılbaşından sonra ekmeğe zam geldiğini belirterek, şu anda Sivas'ta 7 liradan satışa sunulan ekmeğe karşın, kendisinin 5 liradan sattığını ifade etti. Fiyat politikasının düşük olduğunu fakat gramajın standart olduğunu vurgulayan Çakmak, "Ben kâr edebiliyorsam herkes kâr edebilir, onları da ucuz fiyattan satmaya davet ediyorum” dedi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar