Metrelerce kuyruk oluştu: sebebini duyan şaştı kaldı

Metrelerce kuyruk oluştu: sebebini duyan şaştı kaldı
Düzce Ziraat Odası tarafından çiftçilere destek olmak için düzenlenen bir çalışmada 5 bin adet Ataks cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. Sabah vakitlerinde başlayan tavuk dağıtımında tavuklarını almak için gelen Düzceli çiftçiler Ziraat odası önünde çok uzun kuyruklar oluşturdu.

Düzce Ziraat Odası tarafından çiftçilere destek olmak için yapılan bir çalışmada 5 bin tane Ataks cinsi yumurta tavuğu dağıtıldı. Sabah vakitlerinde başlayan tavuk dağıtımında tavuklarını almak için gelen Düzceli çiftçiler Ziraat odası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar, 170 TL'ye tavuk almak için saatlerce bekledi.

aw190346-01-001.jpg

3 YIL YUMURTA VERİYOR

Türkiye’de üretimi yapılan yerli Ataks tavuğu Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından yetiştirilirken 3 yıl kadar yumurta veriyor. Hastalıklara karşı dirençli, iklim şartlarını karşı dayanıklı olduğu bilinen Atkas tavuklarının yumurta rengi ise beyaz-kremsi renk şeklinde görülüyor. Yıllık yumurta verme ortalaması ise 240 ile 270 civarında oluyor.

aw190346-02-001.jpg

ÇİFTÇİMİZİN İHTİYACINI KARŞILIYORUZ

Tavuk dağıtımı ile ilgili konuşan Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, alışkanlık haline gelen civciv dağıtımını bu yıl tavuğa çevirdiklerini belirterek “Çiftçilerimize her yıl civciv dağıtıyorduk, bu yıl 3 aylık olarak 5 bin civarı tavuk dağıtımı yapacağız. Buda Düzce’ye 5 bin tavuğun girmesi demektir. Bu bir projedir. Çiftçilerimize katkımız olsun diye böyle bir çalışma yaptık. Talep olduğu sürece de dağıtıma devam edeceğiz. Bizim tahminlerimizde de fazla talep oldu. Bu talep çiftçilerimizin ihtiyacı olduğunu gösterdi. İhtiyaçları karşılamaya çalışıyoruz. Bu tavuklar yumurta tavuğudur. Düzce’mize her gün 5 bin yumurta girişi bu tavuklarla mümkün olacak. Karadeniz bölgesinde uygun olan Ataks cinsi tavuklar 170 TL’den çiftçimize veriyoruz." sözlerini kullandı.

aw190346-03-001.jpg

Tavuk almak için bekleyen Sinan Korkmaz ise; “Yeğenim ile birlikte tavuk alamaya geldik. Yumurtası ile doğal beslenmek için. Market yumurtası yerine kendi ürünlerimizi yetiştirmeyi tercih ediyoruz. 10-12 Tavuk almayı düşünüyorum” dedi.

aw190346-04-001.jpg

aw190346-06-001.jpg

aw190346-07-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar