Yeni mahsul tezgaha indi! 33 TL'den satılıyor

Yeni mahsul tezgaha indi! 33 TL'den satılıyor
Bolu’da, Akdeniz bölgesinde topraktan çıkarılan patates tezgaha geldi. İstanbul'da 33, Bolu'da 15-20 liradan alıcı buluyor.

Geçen yıl Bolu'dan gelen patates 16 liraya alıcı bulurken, Akdeniz'den ithal edilen patatesler 20 liradan satıldı. İstanbul'da ise patates fiyatları yaklaşık olarak 33 liraya kadar yükseldi.

Bu yılın ilk mahsulü olan patatesler, Bolu'nun İhsaniye Mahallesi'nde her pazartesi kurulan pazarda tüketicilerle buluştu. Adana ve çevresinde hasat zamanı gelen patatesler ise Bolu pazarlarında yerini aldı. Özellikle Eylül ayında toplanan Bolu'nun kışlık patatesleri, 16 liradan satışa sunuldu. Adana'dan gelen yeni patatesler ise 20 liradan alıcı buldu.

aw192747-01.jpg

Pazarcı esnafı İsmail Metin, Adana Çukurova bölgesinde hasat edilen patateslerin Bolu pazarına geldiğini belirtti ve "Bu yıl verim oldukça yüksek. Havaların uygun olmasıyla birlikte Adana'da ürün miktarı arttı. Geçen yıla göre daha fazla patates ekildi. Bolu'ya gelen yeni mahsul patateslerle birlikte pazarda çeşitlilik arttı. Umuyoruz ki bu yıl bereketli geçer." şeklinde konuştu.

aw192747-06.jpg

Metin ayrıca, patates fiyatlarının 10 liranın altına düşmeyeceğini ifade ederek, "Patatesin maliyeti zaten 10 lira civarında. Bu fiyatın altına düşmesi çiftçiler için sıkıntı yaratabilir. Ancak nihai fiyatlar tüketicilerin talebine göre belirleniyor. Bolu patatesi genellikle Ağustos sonu veya Eylül başında hasat edilmeye başlanır." şeklinde ekledi.

aw192747-04.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar