Meral Akşener'den CHP'ye sert yanıt: Jest isteme işlerinden bıktım

Meral Akşener'den CHP'ye sert yanıt: Jest isteme işlerinden bıktım
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir Belediyesi başkan adaylığı konusunda İYİ Parti'den jest beklediklerini açıklamıştı. Konuyla ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sert açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Ben CHP'nin jest istemeyen işlerinden bıktım, usandım. Midem artık bulanıyor. 15 milletvekili, biz o arkadaşlarıyla zora düşecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik.Bir vefa sistemi içinde gezdik ve en ufak incitici bir cümlemiz olmadı, 15 arkadaşımıza ve Sayın Kılıçdaroğlu'na.O kadar enteresan ki dön baba dönelim 15 milletvekili" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Gölbaşı ilçesinde esnafı ziyaretinde bulundu.

Akşener'e partisinin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım ve Gölbaşı Belediye başkan adayı Fehmi Kandemir üyeliği yaptı. Vatandaşların şikayetlerini ve raporlarını dinleyen Akşener, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı.

Akşener, seçim sürecini büyük bir titizlikle yürütmeye çalıştığını belirterek, "Hem ben hem arkadaşlar, her zaman seçimleri seçmenin yaptığını, bayram olarak değerlendirdik. Bunun kabul görmeyen dinlemenin engellendiğini. Seçmen için doğru olan işlerin yarıştığı bir dönem olmaya gayret gösterdik. Şimdi ben esnafı ilk defa Bütün ağlar yanyana kalırken ben tek kadın genel başkan; yani grubu olan bir siyasi partinin kadın genel başkanı olarak tam üç yıl boyunca esnaf esnaf gezdim.'Buyurun bu dertleri çözünüyor' dedik Şimdi biz CHP ile 2018, 2019 ve 2023'te Türkiye'nin mahkum olduğu 'Ucube sistem' dayanak noktası bu ittifaklara güç bırakan sistem bunu yarattı.Böyle bir yol yürüdük.Hem kişisel olarak hem partinin üyeleri olarak biz, ucubebe sistemi değiştirebilecek bir sonuç için gayret gösterdik.Her bir suçu, benim üzerime bırakıyorum. Keşke bu suç bırakın sorunu çözse. Ben aldım gittim sayın, tamam suçlar benim olsun; ama konu o değil biz başaramadık" diye konuştu.

'PSİKOLOJİK ATMOSFER YARATMA AMAÇLIYDI'

2023'teki Cumhurbaşkanlığı seçimine üç yıl kala, tek adayın çevresinde toplanarak seçime gitme sürecini sürekli olarak aktaran Akşener, "Sayın Kılıçdaroğlu'na dedi ki; 'Bu iki belediye başkanı arkadaşımızın herhangi biri, cumhurbaşkanı adayı olursanız biz varız; ama diğerini geri çekin. bu insanlardan hiçbirini göstermeyecekseniz, anında geri çekinin.' Çünkü seçmeni hale getirir bu arkadaşımızın ilişkisi.Ben buna dikkat edebilmek için sırasında dururken dedim ki;'Ben Başbakan olacağım.' Bunun anlamı ne? Herkes güldürdü bana.'Bu kadın delirdi mi' diye.Biz kazanacağız, bu sistemi değiştireceğiz.Psikolojik bir atmosfer yaratma amaçlanmıştı.Arkasından 'Kazan adayacak' dedim.Onun arkasından da 'Tek adayla yerdeyken' dedim.Sonuçta bu iki belediye başkanı arkadaşımız, 'Biz cumhurbaşkanı adayı değiliz' demediler ve seçmen ne zannetti ikisinden birini adayıyorlar" dedi.

'15 MİLLETVEKİLİNİ ZORA DÜŞÜRECEK HİÇBİR ŞEY YAPMADIK'

Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Balıkesir Belediyesi başkan adaylığı konusunda İYİ Parti'den artık şakalar anlatacakları hakkında, "Ben CHP'nin şaka isteme işlerinden bıktım, usandım. Midem bulanıyor. 15 üye, biz o arkadaşları zora düşecek hiçbir şeyk Teşekkür ede ede gezdik.Bir vefa sistemi içinde gezdik.En ufak incitici bir cümlemiz olmadı,15 arkadaşımıza ve Sayın Kılıçdaroğlu'na.O kadar enteresan ki dön baba dönelim 15 milletvekili.15 üye ile birlikte seçime girdik.O seçime geçerek bir grup kurduk Andan itibaren AK Parti tek başına hükümet olmayı kaybetti. Biz seçime girdiğimiz için CHP 24 milletvekili ekstra kazandı. O günden bu yana AK Parti bir türlü tek başına iktidar olamıyor. Tam olarak biz olmadığımız zaman Anayasa'yı değiştirecek güç vardı, gücü var. Biz bunların Sürekli olarak bir çekiç gibi vurula vurula geziyoruz.Genel başkanların biraz daha dikkatli bir dil kullanmasında fayda var diye düşünüyorum."

Halkla sohbet edip partisinin adaylarına oy vermek isteyen Akşener, daha sonra ilçeden ayrıldı.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar