Menzil Cemaati'nde miras kavgası büyüyor: Kardeşler birbirine düştü

Menzil Cemaati'nde miras kavgası büyüyor: Kardeşler birbirine düştü
Menzil cemaatinde üç kardeş arasındaki miras kavgası iyice büyüdü. Fettah ve Mubarek Elhüseyni’ye bağlı cemaat mesupları, Muhammed Saki Elhüseyni’nin taraftartarı olan cemaat üyelerini Menzil köyündeki bir medreseden attı.

Menzil Cemaati’nde kardeşler arasındaki gerilim büyümeye devam ediyor. Cemaatin lideri Abdulbaki Elhüseyni’nin ölümünden soran başlayan mal kavgası bambaşka bir boyut kazandı.

Cemaat mensuplarının "Gavs" olarak isimlendirdiği "Şeyh Abdulbaki Elhüseyni"nin 12 Temmuz 2023'de ölmesinden sonra cemaatin başına üç oğlu geçmişti.

220435971-s1-menzil-1.jpg

KARDEŞLER BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜ

Elhüseyni’nin oğulları Muhammed Saki, Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek, "eş şeyhlik" olarak adlandırılan bir sistem ile cemaati birlikte yöneteceklerini açıkladı. Milyarlarca liralık bir sermayesi olan bu cemaatin başına geçen kardeşler, kısa sürede birbirleriyle miras kavgasına tutuştu.

MEDRESEDEN ATTILAR

Son olarak ise cemaatin merkezi bölgesinde olan Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyü'nde Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarı olan cemaat mensupları, Muhammed Saki Elhüseyni taraftarlarını medreseden attı.

menzil-cemaati-nden-govde-gosterisi-gibi-cenaze-toreni.jpg

MÜRİTLERE NOT GÖNDERİLDİ

Muhammed Saki Elhüseyni taraftarı olan cemaat mensuplarına gönderilen bir bilgi notunda, çocukların olduğu medresenin Muhammed Fettah ve Muhammed Mubarek Elhüseyni taraftarları cemaat mensupları tarafından boşaltıldığı söylenerek şu ifadelere yer verildi:

"Mektep evim - gençlik merkezi binasının içindeki masa, sandalye, halı gibi tüm eşyalar Sultan Şeyh Seyyid Muhammed Saki hazretlerinin rızası olmadan boşaltıldı. Bunun da öncesinde eşya taşıtmak için köydeki sofilere ‘hizmet’ adı altında duyuru yapıldı. Muhammed Saki hazretlerinin bilgisi olmadan resmi karar çıkartıldı ve 2 Ocak 21.00 sularında kurum kapattırıldı."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar