Meğer sırtınızın ağrımasının nedeni buymuş: Sakın böyle uyumayın!

Meğer sırtınızın ağrımasının nedeni buymuş: Sakın böyle uyumayın!
Uyku uzmanları tarafından kronikleşmiş sırt ağrısının nedeni açıklandı. Meğer sırt ağrınızın nedeni uyku biçiminizde saklıymış. İşte sırt ağrısı yapan uyku pozisyonları...

Sırt ağrısı, birçok yetişkinin hayatında zaman zaman karşılaştığı yaygın bir sağlık sorunudur. Ancak, uyku pozisyonunuzun da bu ağrıya katkıda bulunabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Bazı uyku pozisyonlarının sırt ağrısını artırabileceği ve uyku kalitesini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. Örneğin, çok fazla yastık kullanmak, dik bir şekilde oturarak uyumak veya kanepede uyumak gibi alışkanlıkların sırt ağrısını artırabileceği ifade ediliyor.

baby-1151351-1280.jpg

Bu nedenle, doğru bir uyku pozisyonu bulmanın önemli olduğu vurgulanıyor. Uzmanlara göre uygun bir uyku pozisyonu sadece sırtın doğal kıvrımlarını korumakla kalmıyor aynı zamanda başka sebeplerden oluşabilecek ağrıları da azaltıyor.

girl-1733352-1280.jpg

EN UYGUN UYKU POZİSYONU NEDİR?

Uzmanlar sırt ağrısını hafifletmek için en uygun uyku pozisyonunun sırt üstü yatmak olduğunu belirtiyor. Ayrıca yan yatmanın da sırt ağrısını bazı durumlarda hafifletebileceğini belirtiyor. Bu pozisyonlarda omurgaya uygulanan basınç noktaları azalıyor ve daha az yük biniyor.

woman-2197947-1280.jpg

ASLA BÖYLE UYUMAYIN

Ancak, karın üstü yatmanın sırt sağlığı için uygun olmadığı belirtiliyor. Ayrıca yan yatarken de sırt ağrısı yaşamamanız için yastığın omuzları ve leğen kemiğini destekleyen bir şekilde yerleştirilmesi gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar