Adana'da bulunan 4 bin yıllık mucize: Görenler gözlerine inanamıyor! 2 metre boyunda...

Adana'da bulunan 4 bin yıllık mucize: Görenler gözlerine inanamıyor! 2 metre boyunda...
Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan 2 metre boyundaki 4 bin yıllık sarmaşık görenleri hayran bırakıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından sarmaşık anıt ağaç olarak nitelendirildi.

Adana'nın Aladağ ilçesinde bulunan ve 4 bin yıllık olduğu tahmin edilen koruma altındaki bir orman sarmaşığı, ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 7. Bölge Müdürlüğü tarafından binlerce yıllık sarmaşık anıt ağaç olarak tescillendi.

aw150262-06.jpg

Meydan Yaylası Bığbığı mevkiinde yer alan ve bin 222 rakımda bulunan dev sarmaşık, 20 metre boyunda, 23 metre taç genişliğine ve 2.3 metre çapa sahip. Doğal çeşitliliğin korunmasına katkıda bulunan bu dev sarmaşık, ziyaretçilerin ilgisini çekerek ilçeye turist akınına sebep oluyor. Özellikle suyun doğayla buluştuğu noktalarda muhteşem bir manzara oluşturuyor.

aw150262-02.jpg

Ziyaretçilerden Sinan Koyuncu, bu eşsiz ağacın 4 bin yıllık bir yaşa sahip olduğunu ve herkesin bu doğa harikasını görmeye geldiğini belirtiyor. Doğa tutkunları için benzersiz bir deneyim sunan bu dev sarmaşık, bölgenin önemli doğal simgelerinden biri haline geldi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar