Mazbata AKP’ye verilmişti: YSK Başkanı Yener'den Hatay açıklaması

Mazbata AKP’ye verilmişti: YSK Başkanı Yener'den Hatay açıklaması
CHP'nin Hatay İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AKP adayı Mehmet Öngün'e verme kararının iptali için toplanacak olan YSK Başkanı Yener, başvuruyla ilgili olarak konuştu.

Hatay'da gerçekleştirilen yerel seçimlerin ardından yaşanan gelişmeler, siyasi ve hukuki arenada yoğun tartışmalara neden olmaya devam ediyor.

İl Seçim Kurulu'nun, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını AKP adayı Mehmet Öntürk'e verme kararı sonrasında, CHP tarafından Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz başvurusu yapıldı.

YSK, bugün saat 14.00'te toplanacak ve CHP'nin Hatay başvurusunu görüşecek. Toplantı öncesinde YSK Başkanı Ahmet Yener, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yener, toplantının gündemine ilişkin sorular üzerine, "Çalışmaya başlayacağız. Gün bitiminde toplantı sonrası size bilgi vereceğiz" açıklamasında bulundu.

CHP'nin Hatay başvurusunun sonuçlanıp sonuçlanmayacağına ilişkin soruya ise Yener, "Bakalım, toplantıya başlayalım, gün sonunda size bilgi vereceğiz. Dünya Seçim Organları Birliğinden ödül aldık. Biraz da onu konuşalım" yanıtını verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar