İstanbul'da üç ilçede oylar yeniden sayılmayacak!

İstanbul'da üç ilçede oylar yeniden sayılmayacak!
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul'da seçim sonuçlarıyla ilgili önemli bir karar verdi. Üç ilçede oy sayımı tekrarlanmayacak.

İstanbul'un Bahçelievler, Ümraniye ve Pendik ilçelerinde CHP'nin "oyların yeniden sayılması" talebini Yüksek Seçim Kurulu reddetti. Bu kararla birlikte, söz konusu ilçelerdeki seçim sonuçları kesinleşmiş oldu.

CHP'nin talebi, Bahçelievler, Ümraniye ve Pendik ilçelerindeki seçim sonuçlarının tekrar değerlendirilmesini içeriyordu. Ancak YSK, yapılan incelemenin ardından bu talebi reddederek, ilçelerdeki seçim sonuçlarının geçerli olduğunu onayladı.

Diğer yandan, YSK bugünkü toplantısında sadece İstanbul'daki değil, Türkiye genelindeki birçok yerde yapılan seçim itirazlarını da değerlendirdi. Bitlis'ten Nevşehir'e, Ordu'dan Avanos'a kadar birçok ilçede yapılan itirazlar ele alındı.

Özellikle Ordu'da, İl Seçim Kurulu'nun bazı ilçelerde oyların yeniden sayılmasına karar vermesiyle AK Parti'nin itirazı da dikkat çekti. YSK, Ordu'daki itirazları değerlendirerek, bazı ilçelerde oyların yeniden sayılmasına, bazılarında ise sayımın devam etmesine karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar