Mart ayında yağışlar bir önceki yıla göre azaldı

Mart ayında yağışlar bir önceki yıla göre azaldı
Mart ayı yağışlarında Türkiye genelinde geçen yıla kıyasla yüzde 27'lik bir azalma yaşandı.

AA muhabirinin elde ettiği verilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Mart ayı Alansal Yağış Raporu'na göre, bu yıl mart ayında yağış miktarı geçen yıla kıyasla düşük seviyede gerçekleşti.

Geçen yıl mart ayında Türkiye genelinde metrekareye 95,5 kilogram yağış düşerken, bu yıl aynı dönemde bu miktar 69,5 kilogram olarak kaydedildi. Ancak, mart ayı yağışları 1991-2020 yılları arasındaki ortalamanın üzerinde gerçekleşti. Rapora göre, bu yıl mart ayındaki yağışlar uzun vadeli ortalamanın yüzde 14 üzerinde gerçekleşti.

İç Anadolu Bölgesi'nde yağışlar mevsim normalleri civarında seyrederken, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde mevsim normallerinin altında yağışlar görüldü. Özellikle Akdeniz Bölgesi, son 11 yılın en düşük mart ayı yağışını yaşadı. En belirgin artış ise yüzde 54'lük oranla Doğu Anadolu Bölgesi'nde görüldü.

Bazı bölgelerde ise yağışlarda ciddi düşüşler gözlendi. Örneğin, Antalya'nın batısı, Konya'nın güneyi, Isparta ve Bilecik çevrelerinde yağışlarda yer yer yüzde 40'a varan azalmalar kaydedildi.

Kırıkkale en az yağışı alırken, en fazla yağış Şırnak'ta kaydedildi. Yağış miktarları açısından Antalya, Karaman ve Mersin'de son 11 yılın en düşük seviyeleri yaşandı.

Mart ayında Türkiye genelinde ortalama 12,8 gün yağış gözlendi. Yağışlı gün sayıları bazı bölgelerde 20-25 gün arasında seyrederken, Ege Bölgesi'nin güneyi ve Akdeniz Bölgesi'nin orta ve batı kesimlerinde yer yer 10 günün altına düştü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar