Libya'ya kurtarmaya giden Yunan ekibi trafik kazası geçirdi

Libya'ya kurtarmaya giden Yunan ekibi trafik kazası geçirdi
Libya'nın doğusunda selden en çok etkilenen Derne'ye giden Yunan yardım ekibini taşıyan otobüs ile bir aracın çarpıştı. Yunanistanlı kurtarma ekibinden 4'ü, Libyalı 3'ü vatandaş olmak üzere 7 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

GÖKMEN ÖRKMEZ
Libya'nın doğusundaki Temsilciler Meclisi tarafından atanan hükümetin Sağlık Bakanı Osman Abdulcelil, basına yaptığı açıklamada, Derne'deki arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için bugün Bingazi'ye gelen ve oradan da Derne'ye geçen Yunan yardım ekibinin El-Beyda yolu üzerinde trafik kazası geçirdiğini söyledi.

Abdulcelil, 19 kişilik Yunan ekibinden 4'ünün öldüğünü, 7'si ağır 15'inin yaralandığını, kazaya karışan diğer araçta ise aynı aileden 3 kişinin yaşamını yitirdiğini, 2'sinin ağır yaralandığını kaydetti.

libya-ik0p-cover-jpg.webp

AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ (AFAD) BAŞKANLIĞI DA KAZAYI DOĞRULADI

AFAD'dan yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Libya'da yaşanan sel ve su baskınları nedeniyle bölgeye yardım için intikal eden uluslararası bir ekip yolda kaza geçirmiştir. Alınan ilk bilgilere göre can kaybının olmadığı olayda, bölgeye intikal eden Türk ekiplerimiz etkilenmemiştir. Uluslararası ekip hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz."

LİBYA'DAKİ SEL FELAKETİNDE NE OLMUŞTU?

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" Fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel felaketi nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Libya'nın doğu bölgelerindeki yağış miktarının son "40 yılın en yüksek seviyesinde" olduğu ifade ediliyor. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) bugün yapılan açıklamada, selin meydana geldiği Libya'nın Derne kentinde 11 bin 300 kişinin öldüğü, 10 binden fazla kişinin ise kayıp olduğu duyurulmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar