Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak üzerinde çok gizli ibare bulunan belgeyi ifşa etti

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak üzerinde çok gizli ibare bulunan belgeyi ifşa etti
Polonya Savunma Bakanı Blaszczak, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ülkesinin savunma planını içeren gizli belgeyi ifşa etti.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasıyla Doğu Avrupa ülkelerinde Rusya İmparatorluğu ve Sovyetler Birliği dönemindeki işgal günlerini anımsattı. Savunma planları noktasında güncelleme yapan ülkeler arasında Hem Rusya İmparatorluğu hem de Sovyetler Birliği kontrolünde yer alan Polonya, son günlerde dikkat çeken bir atak yaptı.

Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, X sosyal medya hesabından, bir önceki hükümetin, planladığı savunma haritasını gösteren bir video paylaştı.

Dönemin Savunma Bakanı Bogdan Klich tarafından imzalanmış Polonya Silahlı Kuvvetlerinin savunma planları ve "çok gizli" ibareli belgelerin ön yüzünü gösteren fotoğrafları da paylaşan Blaszczak, önceki hükümetin savaş durumunda Polonya'nın yarısını vermeye hazır olduğunu iddia etti.

intro-1695042031.webp

“AÇIKLADIĞI BELGELER…”

Ana muhalefet partisi Sivil Platform'un sözcüsü Jan Grabiec, Polonya'da yayın yapan Radio Zet'e yaptığı açıklamada, "Bakan Blaszczak'ın açıkladığı belgeler Genelkurmay Başkanlığı tarafından hazırlanan belgelerdir." ifadesini kullandı.

Bu tür belgelerin asla açıklanmaması gerektiğine dikkat çeken Grabiec, "NATO'ya danışılarak oluşturulan belgeleri kullanmak Polonya'yı bugün bir NATO müttefiki olarak tamamen güvenilmez kılıyor. İç savunma belgeleri bir seçim kampanyasının parçası olarak nasıl ifşa edilebilir?" şeklinde değerlendirmelere yer verdi.

“VARŞOVA'YI BİR CEPHE ŞEHRİ YAPMAK İSTİYORDUNUZ”

X hesabından yaptığı paylaşımda eleştirilere yanıt veren Blaszczak, "Ana muhalefet, Polonya'nın yarısını düşmana verme planlarını ifşa etmemize itiraz ediyor. Polonyalıların kendileri için nasıl bir kader hazırladığınızı bilmeye hakları var! Polonya ordusu bir çatışma durumunda topraklarımızın her bir metresi ve her bir insan hayatı için savaşmalıdır. Varşova'yı bir cephe şehri yapmak istiyordunuz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Polonya haber ajansı PAP, Sivil Platform'un Blaszczak hakkında Devlet Mahkemesine şikâyette bulunacağını aktardı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar