Kütahya'da iğne oyası kursu ilgi görüyor

Kütahya'da iğne oyası kursu ilgi görüyor
Kütahya'da açılan iğne oyası kursu ilgi görüyor. Yöreye özgü iğne oyasının, bir süre önce Kütahya Valiliği tarafından yapılan başvuru sonucunda Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescili alarak koruma altına alındığı belirtildi.

Kütahya Halk Eğitimi Merkezi İğne Oyası Öğretmeni Ayşe Gül, kurs sayesinde kadınlara meslek edindirmenin yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarının yaşatılmasının da sağlandığını ifade etti.

Gül, "UNESCO Şehirler Ağı Zanaat ve Halk Sanatları Merkezi UNESCO Konağında Geleneksel Sanatlar Genç Kuluçka Merkezi proje çerçevesinde Halk Eğitim Merkezi ve Kütahya Belediyesi iş birliği ile hazırlanan kursumuzda düzenlenen eğitim faaliyetlerinde coğrafi işaretli iğne oyası kursumuz açılmaktadır. İğne oyasında kayıtlı 40 öğrencimiz var. Kütahya'nın geleneksel iğne oyasını tanıtmak ve öğrencilerimize meslek edindirmek amacıyla kursumuz başlamıştır. Bu kursu düzenleyenlere, müdürlerime, halk eğitim müdürüme, belediye başkanıma, müdürlerimize hepsine çok teşekkür ederim.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar