Kurtulmuş'tan İYİ Parti'ye yeni anayasa ziyareti: Dervişoğlu tek şartını açıkladı

Kurtulmuş'tan İYİ Parti'ye yeni anayasa ziyareti: Dervişoğlu tek şartını açıkladı
‘Yeni anayasa’ çalışmaları kapsamında siyasi partilere ziyaret gerçekleştiren TBMM Başkanı Numan Kurrtulmuş, bugün son olarak İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, ‘yeni anayasa’ çalışmaları kapsamında İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu ziyaret etti.

İYİ Parti Genel Merkezi'nde yapılan görüşme sonrası ikili kameralar karşısına geçerek açıklamada bulundu.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, görüşmeye ilişkin "Türkiye'de anayasa tartışması on yıllar boyunca devam eder. Dolayısıyla şu anda parlamentoda bulunan partilerin önemli kısmı yeni bir anayasa ya da çok kapsamlı bir anayasa değişikliği teklifini kendi siyasal ajandalarında tutmuşlardır. Bu bir fantezi, temenni veya parti işi değildir. Bunun milletin anayasası haline getirmek için, Meclis zeminini hatasız kullanmamız lazım. Ümit ediyorum ki parlamentoda 400'ün üzerindeki bir ittifakla yeni anayasa metni teklifi kabul edilmiş olsun" ifadelerini kullandı.

aa-20240502-34442109-34442107-tbmm-baskani-kurtulmus-iyi-parti-grubunu-ziyaret-etti.jpg

'PARLAMENTER SİSTEM ARAYIŞINDAYIZ'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ise, Türkiye'nin daha öncelikli sorunlarının olduğunun belirterek, "Bu sistemi tahkim edecek yeni düzenlemelere geçit vermeyeceğiz. Parlamenter demokratik sistem arayışımız devam ediyor. Şayet TBMM'de bu yönde bir anayasa değişikliği durumu söz konusu olursa o zaman onu değerlendiririz" dedi.

Anayasa tartışmaları öncelikli sorunları gölgede bırakmaması gerektiğini vurgulayan Dervişoğlu, şunları söyledi: “Türkiye'de ciddi bir ekonomik darboğaz yaşanıyor. İnsanlarımız sefalet sınırının altında yaşıyor. Eğitimden kaynaklı önemli problemler var. Gençler vize kuyruklarında kendilerine istikbal arıyorlar. Türkiye'nin kuzeyinde savaş var, doğu ve batısında savaş tehdidi var. Güney sınırında da güvenlik sorunlarımız var. Ayrıca bir demografik istilayla da karşı karşıyadır ülkemiz. Anayasa görüşmelerinin tüm bunları gölgede bırakmaması lazım."

İYİ Parti Genel Başkanı, yapılan görüşmeyi parti organlarında tartışıp değerlendireceklerini de belirtti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar