Kredi için en az 1 Suriyeli çalıştırmak gerekiyor iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü! Ziraat Bankası'ndan açıklama geldi

Kredi için en az 1 Suriyeli çalıştırmak gerekiyor iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü!  Ziraat Bankası'ndan açıklama geldi
Ziraat Bankası'nın, KOBİ’lere 1,5 milyon lira kredi desteği vereceği ve kredi için en az bir Suriyeli veya koruma altındaki bir mülteci çalıştırma şartı aranacağı gündem olurken, söz konusu iddia ile ilgili açıklama geldi.

ALİ AYDIN-GÜNBOYU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, "Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az 1 Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yayınladı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az 1 Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

"DEZENFORMASYON İÇERMEKTEDİR"

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklama şöyle:

"Türkiye Kayıtlı İstihdam Projesi"nin Almanya Federal Ekonomik İş Birliği ve Kalkınma Bakanlığı (BMZ) tarafından sığınmacıların özellikle ekonomik, eğitim ve sosyal alanlardaki ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik oluşturulan fon ile finanse edildiği aktarıldı.

Uluslararası fondan yararlanmak isteyen Türk iş yerlerinin, mevcutta geçici koruma statüsünde bulunan çalışanlara ilave Türk vatandaşı istihdam etmesi gerektiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu destekler için Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi'nden herhangi bir harcama yapılmadığı gibi, bu uluslararası fon Türk vatandaşlarının istihdamını artıracak şekilde kullanılmaktadır. Anılan fonların kullandırımı, KOSGEB ile protokol yapan kamu ve özel bankaların aracılığıyla yapılmaktadır.

Bazı basın yayın organlarında yer alan, 'Ziraat Bankası KOBİ'lere kredi vermek için en az bir Suriyeli ya da mülteci çalıştırma şartı arıyor' başlıklı haberler dezenformasyon içermektedir."

iletisim.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar