Kayıp şehir Nikomedia toprağın altında yatıyor

Kayıp şehir Nikomedia toprağın altında yatıyor
Uzun yıllar başkentlik yaptığı Roma İmparatorluğu'nun ilk metropol şehirlerinden biri olan Nikomedia (İzmit), düzenlenen konferansta konuşuldu.

Konferansta önemli açıklamalarda bulunan Oxford Üniversitesinden Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk, "Yapılan güzel yüzey araştırmaları var. Bu yüzey araştırmaları da Nikomedia'daki arkeolojik potansiyele dikkat çeken araştırmalar ancak ne yazık ki şimdiye kadar Nikomedia'da dair hiçbir sistematik kazı yapılamamış. Nikomedia, endüstri kentinin kurulduğu İzmit'in tam altında yatıyor. Bu sebeple sistematik kazı yapmak imkansız hale gelmiş" dedi.

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen "Nikomedia: Roma İmparatorluk Başkentinden Türk Endüstri Başkentine" konulu konferans Kocaeli Kongre Merkezinde gerçekleştirildi. Konferansta arkeoloji ve tarih alanında başarılı çalışmalarıyla tanınan Oxford Üniversitesinden Prof. Dr. Tuna Şare Ağtürk, Kocaeli Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nevnihal Erdoğan sunumlarıyla bilgilerini katılımcılara aktardı. Arkeolog Nezih Başgelen ise konferansın moderatörlüğünü üstlendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar