Kahveden daha etkili! Uykusuz gecenin sabahında anında canlandıracak

Kahveden daha etkili! Uykusuz gecenin sabahında anında canlandıracak
Uykusuz geçen bir gecenin sabahında, uyanık kalmak istiyorsanız, bitter çikolata tüketin. Kahveden daha etkili. Bitter çikolata, içerdiği teobromin sayesinde enerji verir ve serotonin seviyelerini artırarak ruh halinizi iyileştirir.

Kahvenin yanı sıra, kafein içeren diğer besinler de uykunuzu açar ve enerji verir. Kahvenin içeriği, çekirdeğin sertliği ve çekim sayısına bağlı olarak değişirken, kafein içeren diğer yiyecekler arasında çikolata, çay, gazlı içecekler, dondurma, tatlılar, nane şekerleri ve kombucha çayı da bulunuyor. Bu yukarıda saydığım besinler uykusuz kaldığınızda size enerji verecek ve uykunuzu anında kaçıracak.

BİTTER ÇİKOLATA DA UYKU KAÇIRIYOR

Beslenmenizdeki kafein içeriğine dikkat etmek, gece uykunuzu etkileyebilecek olası sorunları önlemeye yardımcı olur. Bitter çikolatanın sağlık açısından faydaları olmasına rağmen, yatmadan önce tüketilmemesi öneriliyor. Ama eğer uykulu bir sabaha uyandıysanız da bitter çikolata tüketerek enerji toplayabilirsiniz.

728xauto.webp

Çay da kafein içeriyor ve günlük tüketilen çay miktarına bağlı olarak 30 ila 50 mg arasında değişen kafein içeriğine sahip.

Dondurma da kafein içeriyor, özellikle kahve aromalı veya bitter çikolatalı çeşitlerde kafein miktarı yüksek. Tatlılar arasında, tiramisu ve çikolatalı tatlılar kafein içeriyor. Nane şekerlerinin de kafein içerdiğini biliyor muydunuz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar