İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan bombayı patlattı: 60 milletvekili istifa edecek

İYİ Parti'den istifa eden Salim Ensarioğlu'ndan bombayı patlattı: 60 milletvekili istifa edecek
İYİ Parti'den istifa eden Ensarioğlu, yerel seçim sonuçlarını değerlendirdi. Ensarioğlu, yakın zamanda 60 milletvekilinin partisinden istifa edeceğini duyurdu.

İYİ Parti’nin disipline sevk ettiği, ardından da partisinden istifa eden bağımsız İstanbul milletvekili Salim Ensarioğlu, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’e konuştu.

31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendiren Ensarioğlu, istifa ettiği İYİ Parti’ye ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Merkez sağ olacak diye İYİ Parti’ye katıldığını aktaran Ensarioğlu, “Orada muhafazakar Kürtleri ve merkez sağı temsil edecektim. Partideki ilişkilere, dostluğa, saygıya hiçbir itirazım yok. Gerçekten bir saygı sevgi vardı. Ama parti merkez sağa oturamadı. Zaman zaman mehter marşı gibi bir ileri, iki geri adım attı. Kürt meselesinde de MHP ile ‘Biz mi daha milliyetçiyiz onlar mı?’ diye yarıştı. Buna rağmen insanlara olan saygım, sevgim nedeniyle İYİ Parti’de kalmıştım” ifadelerini kullandı.

"İSTİFA EDECEK MİLLETVEKİLLERİ CHP VE AKP’YE GEÇMEYE ÇALIŞIR"

Bağımsız milletvekilleriyle ilgili parlamentodaki havadan da bahseden Ensarioğlu, “Bana göre en az 60 milletvekili partilerinden ayrılıp bağımsız olacak. Yeni bir lider çıkıp parti kurarsa bunları toparlayabilir. Bu olmazsa milletvekilleri CHP ve AKP’ye geçmeye çalışır. Bu iki parti milletvekillerinden kaçını alır onu bilemem. Çünkü o partilerin de seçim bölgesinde milletvekilleri olduğu için sıkıntı olur. Ama yeni güçlü bir parti kurulursa hepsini toparlayabilir” diye konuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar