İYİ Parti'de liderlik tartışması: Kurmaylar arasında Akşener krizi

İYİ Parti'de liderlik tartışması: Kurmaylar arasında Akşener krizi
Yerel seçimlere “hür ve müstakil” siyaset iddiasıyla giren İYİ Parti, aldığı başarısızlık sonrası seçimli olağanüstü kongreye gitme kararı aldı. Parti’de “lider değişsin” tartışmalarının da başladığı öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, yerel seçimlerin hezimete uğrattığı partilerden olan İYİ Parti içerisinde Genel Başkan Meral Akşener'in istifa edeceği ve kongrede aday olmayacağına dair yoğun spekülasyonlar dolaşıyor. Akşener'in sessizliği ve istifa konusunda net bir açıklama yapmaması, parti içi kulislerde hareketliliğe sebep oldu.

Edinilen bilgilere göre, Akşener ve yakın çevresi arasında derinleşen bir kriz söz konusu. Bazı kurmayların istifasını istediği iddia edilirken, Akşener'in kararlı bir tutum sergilediği belirtiliyor.

Parti içerisinden üst düzey yöneticilerden alınan bilgilere göre, bir grup kurmay Akşener'in artık liderlik vasfını kaybettiğini ve halk nezdinde itibarının kalmadığını düşünüyor. Ayrıca, Akşener'in seçim sürecindeki tavrı ve söylemleri nedeniyle eleştirildiği ve hatta "AKP'ye çalışıyor" izlenimi yarattığı ifade ediliyor.

Seçim sonuçlarının değerlendirilmesiyle birlikte, bir grup kurmayın başarısızlığın tek sorumlusu olarak Akşener'i gösterdiği de iddia ediliyor. Kulislerde Akşener'in halk nezdinde güvenilirliğinin sarsıldığına dair de söylentiler dolaşıyor.

Buna karşın, Akşener'e yakın isimler partinin başında kalması gerektiğini savunuyor. Kongrenin yaklaşık bir ay sonra gerçekleşeceğini belirten kaynaklar, bu süreçte tansiyonun yüksek olacağını ifade ediyor. Kongrede Akşener'e karşı bir rakibin çıkacağı ve onun sindirilemeyeceği de öne sürülüyor.

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar