İYİ Parti’de başkanlık yarışı kızışıyor! Delegeleri ikna turuna çıkan adayların öncelik verdiği iller belli oldu

İYİ Parti’de başkanlık yarışı kızışıyor! Delegeleri ikna turuna çıkan adayların öncelik verdiği iller belli oldu
İYİ Parti’nin 27 Nisan’da gerçekleşecek olan Başkanlık Kurultayı’nda yarışacak adayların delegeleri ikna çalışmalarına devam ettiği öğrenildi. Kıyasıya bir rekabetin olacağı yarışta adayların öncelik verdiği iller belli oldu.

Meral Akşener'in aday olmayacağı İYİ Parti kongresi için Koray Aydın, Müsavat Dervişoğlu, Tolga Akalın, Günay Kodaz ve Orkun Yekdeş liderlik için yarışacak.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'ın haberine göre, parti kulislerinde farklı senaryolar konuşulurken, bazı kurmaylar kurultayın aceleci bir şekilde yapılmasına tepki gösteriyor. Partinin seçim yenilgisini sindiremediğini ve liderlik yarışına hazır olmadığını savunan kurmaylar, kongrenin "oldubittiye" getirilmeye çalışıldığını belirtiyor.

Öte yandan, Müsavat Dervişoğlu'nu, Akşener ve yakınındaki isimlerin desteklediği iddialarının, genel başkan seçilmesi durumunda partiye olumsuz etki edebileceği iddiaları ortaya atılıyor.

Ayrıca, adayların delegelerle yakın ilişki kurduğu biliniyor. Koray Aydın'ın delege turunu tamamladığı ve Dervişoğlu'nun Ordu, İstanbul ve İzmir'e öncelik vereceği ifade ediliyor. Aydın'ın merkez sağ bir ekip oluşturmaya çalıştığı ve İstanbul, Ankara ve Antalya delegelerinin önemli bir kısmının Aydın'dan yana olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar