AYM'nin yeni başkanvekili belli oldu: Karar Resmi Gazete'de

AYM'nin yeni başkanvekili belli oldu: Karar Resmi Gazete'de
Anayasa Mahkemesi (AYM) Başkanvekilliğine seçilen isim belli oldu. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliği için gerçekleştirilen seçim sonuçlarına ilişkin Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Basri Bağcı'nın 16 Nisan'da yapılan seçimde Anayasa Mahkemesi Başkanvekili olarak seçildiği duyuruldu.

scr-20240417-hcjn-kxij.jpeg

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 146'ncı maddesi ve 6216 sayılı Anayasa Mahkemesinin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun'un 12'nci maddesi gereğince düzenlenen seçimde Bağcı, Başkanvekilliği görevine seçildi.

basri-bagci-mgts-cover.jpg

BASRİ BAĞCI KİMDİR?

11/9/1967 tarihinde Ankara’nın Elmadağ ilçesinde doğmuştur. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur.

Kariyerine 1989 yılında Ankara adli yargı hâkim adayı olarak başlayan Bağcı, çeşitli il ve ilçelerde Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunmuş, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli pozisyonlarda görev almıştır.
2017 yılında Yargıtay üyeliğine seçilen Bağcı, 2020 yılında ise Sayın Cumhurbaşkanı tarafından Anayasa Mahkemesi üyeliğine atanmış ve görevine başlamıştır. Ayrıca İngiltere'nin Exeter Üniversitesi'nde uluslararası insan hakları hukuku alanında yüksek lisans yapmış olan Bağcı, İngilizce diline de hakimdir ve evli üç çocuk babasıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar