İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu’ndan Bahçeli’nin Akşener çağrısına yanıt

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu’ndan Bahçeli’nin Akşener çağrısına yanıt
İYİ Parti'de 27 Nisan 2024'te yapılacak olan olağanüstü kurultayda genel başkan adayı olan Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Akşener’ “Partinin başında kal” çağrısı hakkında konuştu.

İYİ Parti'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yaptığı çağrıya yanıt verdi.

Bahçeli'nin İYİ Parti'deki kurultay sürecine ilişkin "Sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partisinin başında olması gerektiğini düşünmekteyim" sözlerine ilişkin konuşan Dervişoğlu, "İYİ Parti'ye kimse istikamet çizemez" dedi.

aksener-birakiyor-favori-410-2-41.webp

AKŞENER'İN DESTEK İDDİALARINA YANIT

Akşener'in kendisini desteklediği iddialarına da yanıt veren Dervişoğlu, "Akşener'in desteği benden yanaysa bundan onur ve gurur duyarım" ifadelerini kullandı. Dervişoğlu, parti genel merkezinde yaptığı açıklamada, 27 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü kurultayda delegelere oy kullanmaları çağrısında bulundu.

Öte yandan, AKP'nin Anayasa değişikliği çalışmalarına karşı olduklarını belirten Dervişoğlu, "Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan kurtaracağız. Bu rejimi güçlendirecek hiçbir düzenlemeye de müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

"İYİ PARTİ TÜRKİYE'NİN SAĞDUYUSUDUR"

Dervişoğlu, İYİ Parti'nin merkezden kayacağı iddialarını reddederek, "İYİ Parti merkezin ta kendisidir. İşte bu sebeple İYİ Parti Türkiye'nin sağduyusudur" dedi. Ayrıca, partinin milli, üniter ve laik bir ülkeye olan bağlılığını vurgulayan Dervişoğlu, tek adam yönetimine ve AKP'nin yönetim anlayışına karşı olduklarını belirtti.

27 Nisan Kurultayı'nda İYİ Parti Genel Başkanı olması halinde partisinin içinde bulunduğu siyasi durumu değerlendireceklerini ve İYİ Parti iktidarı için çalışacaklarını söyleyen Dervişoğlu, "Başka siyasi aktörlerin, partilerin, İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayına müdahil olması siyasi ahlaka sığmamaktadır" dedi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar