İşte Fenerbahçe'nin tur reçetesi: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

İşte Fenerbahçe'nin tur reçetesi: Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı
Futbolun nöbetçi yazarı Tansu Sarı yazdı

Fenerbahçe'nin UEFA Konferans Ligi'nde eşleştiği Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ülkesinde lider..

Belçika liginde son hafta deplasmanda 2-0 kazandıkları OH-Leuven maçında ve birçok lig ve Avrupa mücadelesinde izlediğim Alexander Blessin'in öğrencilerinin en önemli artısı disiplinden hiç kopmamaları...

90 dakika boyunca sahada tüm güçlerini ortaya koyuyorlar...

Fenerbahçe'nin ise en büyük eksiği bu...

Milli Takım'a kök söktüren Lüksemburglu kalecileri Anthony Moris'le her maçta 1 puanları neredeyse garanti..

Fenerbahçe camiası ise "Kalecimiz Dominik Livakovic bizi ne zaman yakacak?" diye diken üstünde...

Savunmalarındaki stoperlerden Japon Koki Machida hücuma çıktığında yakın direkte top aşırırken; OH-Leuven maçında 1,96 metrelik dev İngiliz stoper Ross Sykes arka direkte dokunarak golü attı.

Orta sahalarındaki Norveçli Mathias Rasmussen oyunu mükemmel yönlendiriyor..

Duran toplarda ise İspanyol Cameron Puertas'a özel önlem almalı, topa vurdurmamalıyız..

Belçika asılı Kongolu 19 yaşındaki orta saha oyuncuları Noah Sadiki de bitmek tükenmek bilmeyen enerjisiyle orta sahamızı yorabilir..

OH-Leuven'e gol atan Finli sol ayaklı sağ kanat oyuncuları Casper Terho oynarsa Ferdi Kadıoğlu'na zor anlar yaşatabilir..

Genellikle yedek soyunmasına rağmen takım arkadaşlarına pozisyonlar hazırlayıp gol atan ve rakip stoperleri yoran İsveçli 1.96 metrelik kule Gustaf Nilsson; savunmamızın göbeğindeki Alexander Djiku, Rodrigo Becao, Çağlar Söyüncü ve Leonardo Bonucci'yi tehdit edebilir..

Alman Teknik Direktör Alexander Blessin, Belçika asıllı İspanyol Alessio Castro-Montes'i kanatlarda kullanıyor ve bu oyuncu özellikle Cezayirli golcüleri Mohamed Amoura'ya yaptığı asistler ve zaman zaman attığı gollerle dikkat çekiyor..

Şu ana kadar 36 maçta 22 gol, 6 asistle oynayan Cezayirli golcüleri Mohamed Amoura'ya da çok dikkat etmemiz şart..

İspanyol asıllı Alman golcüleri Dennis Eckert Ayensa da iyi bir karambol golcüsü... Union Saint-Gilloise için adeta bir çilingir niteliğinde... Kritik anlarda attığı gollerle takımını sırtlıyor...

Yazımın başından beri çıkardığınız sonuç "Bu takım Fenerbahçe'yi eler" şeklinde olabilir... Durum her ne kadar bunu gösterse de zaafları da yok değil..

Özellikle 32 yaşındaki İngiliz stoperleri Christian Burgess çok hata yapıyor... Özellikle Sebastian Szymanski ve Cengiz Ünder'le presli oynarsak rakibin zaaflarından faydalanabiliriz..

Union Saint-Gilloise'in yumuşak karnı ise Cercle Brugge'dan sezon başında transfer edilen ön liberoları Charles Vanhoutte.. Şimdiye kadar 39 maçta 3 asist yapan 25 yaşındaki Belçikalı oyuncu asıl rekorunu ise bu maçlarda 13 sarı, 1 kırmızı kart görerek kırdı... Fenerbahçeli futbolcular oynaması durumunda Charles Vanhoutte'yi sinirlendirerek oyundan atılmasını sağlayabilir, rakibi 10 kişi bıraktırabilir..

Fenerbahçe'nin rakibi Union Saint-Gilloise'nın artı ve eksilerini anlatmaya çalıştım... Umarım Teknik Direktör İsmail Kartal ve futbolcular da rakibi iyi analiz ederek çeyrek final kapısını aralarlar... Her ne kadar çok umutlu olmasam da Fenerbahçe'ye UEFA Konferans Ligi sınavlarında başarılar diliyorum...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar