İstanbul’dan bile görüldü imkansız denilen manzara herkesi büyüledi

İstanbul’dan bile görüldü imkansız denilen manzara herkesi büyüledi
Bayram tatili öncesi İstanbul’da eşine az rastlanır bir olay meydana geldi. Uludağ’ın zirvesi İstanbul’da görüldü.

Bayramı tatilinin başlangıcı sayılan Arife gününde tatile gitmek için şehir değiştirenlerle birlikte İstanbul’un kalabalığı azalmaya başladı.

İnsan trafiği dışında araç trafiğinin de azalması beraberinde kirli hava yerini temiz havaya bıraktı.

Boşalan İstanbul’da kaydedilen bir görüntü herkesi şaşırttı. Gezgin Halil Sopalıoğlu'nun çektiği Uludağ zirvesinin İstanbul’da görülebildiği anlar sosyal medyada viral oldu.

Şaşırtan anların ardından “Uludağ’ı İstanbul’dan görebilmek mümkün mü?” sorusunun cevabı merak edildi. Arada deniz varken bu mümkün olabilir mi? İşte detaylar…

mj.jpg

NORMALDE NEDEN GÖRÜLMÜYOR?

Uludağ'ın zirvesinden İstanbul'un görülebileceği olasılığı ile matematiğin ve fiziksel şartların birleşimiyle ortaya çıkıyor. Uludağ, 2543 metrelik yüksekliği ile Türkiye'nin önemli doğa harikalarından biri. Bu yükseklikten teorik olarak hiçbir engel bulunmaması durumunda 180 kilometrelik bir görüş mesafesi elde edilebiliyor.

xd.jpg

İstanbul'un Anadolu yakasından Uludağ'a olan kuş uçuşu mesafe yaklaşık 120 kilometre. Matematiksel hesaplamalar, Uludağ'ın zirvesinden hava şartları ideal olduğunda, İstanbul'un bazı kısımlarının net bir şekilde görülebileceğini ortaya koyuyor. Hava kirliliği, atmosferde milyarlarca parçacığın bir araya gelmesiyle görüş mesafesini önemli ölçüde azaltıyor.

Bu partiküller, bireysel olarak görüş üzerinde belirgin bir etki yaratmasa da, milyarlarca biriktiğinde manzaraları bizden saklıyor. Şehir ışıklarının sönmesiyle gökyüzünde beliren galaksiler ya da hava şartlarının iyileşmesiyle karşımıza çıkan manzaralar, çevre kirliliğinin bize neler kaybettirdiğinin somut örnekleri arasında.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar