İstanbul merkezli terör örgütü PKK/KCK operasyonu: Gözaltılar var

İstanbul merkezli terör örgütü PKK/KCK operasyonu: Gözaltılar var
İstanbul merkezli olarak gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü PKK/KCK'nın ideolojik alan yapılanmasına yönelik 9 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik ortak çalışma yürüttü.

Yapılan çalışmalar neticesinde, PKK/KCK terör örgütünün Türkiye'deki yapılanmalarını bir araya getirmek ve koordine etmek amacıyla kurulan Kürdistan Demokratik Topluluğu/Türkiye Demokratik Örgütlenmesi'nin (KCK/TDÖ) ideolojik alan yapılanmasına bağlı olarak faaliyet gösteren basın yayın komitesi YRD'de (Yekitiya Rewşanberi Demokratik-Demokratik Aydınlanma Birliği) faaliyet gösteren şüphelilerin kimlik ve adresleri tespit edildi.

Polis ekipleri, çalışmalarının ardından İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'da belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi ve 9 zanlıyı yakaladı. Gerçekleştirilen operasyonlarda şüphelilere ait dijital materyaller ile yasaklı yayınlara el konuldu.

Gözaltına alınan şüpheliler, işlemleri için emniyete götürüldü.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar