Kariye Camii ibadete açılıyor

Kariye Camii ibadete açılıyor
21 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle cami statüsüne çevrilen İstanbul'daki Kariye Camii, restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açılacak.

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen kapsamlı restorasyon çalışmaları sonucunda hayata geçirilen 201 eserin toplu açılış töreni yarın Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılması beklenen etkinlik, Vakıf Haftası kutlama programı çerçevesinde gerçekleştirilecek. Törende, 33 eserin açılışına ayrıca İstanbul'daki tarihi Kariye Camii'nden canlı bağlantı yapılacak.

Kariye Camii, tarih boyunca farklı amaçlarla kullanılan ve özellikle tarihi mirasımızın önemli bir parçasını oluşturan yapılar arasında yer alıyor. İnşa edildiği dönemde kilise olarak kullanılan ve daha sonra II. Beyazid döneminde Sadrazam Hadım Ali Paşa tarafından camiye çevrilen bu anıtsal yapı, 1948 yılında Müzeler İdaresi'ne bağlanarak müze olarak hizmet verdi.

1 Ağustos 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin ardından, Kariye Camii'nin yeniden cami statüsüne dönüştürülmesine karar verildi. Bu kararın ardından başlatılan restorasyon çalışmaları, 4 yıl süren titiz bir çalışmanın ardından tamamlandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar