İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem: Güvenlik kuşağı savaş suçudur

İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem: Güvenlik kuşağı savaş suçudur
İsrailli insan hakları örgütü B'Tselem, yayımladığı raporda İsrail'in Gazze Şeridi'nde kurmaya çalıştığı "güvenlik kuşağı"nı savaş suçu olarak değerlendirdi.

Raporda, İsrail'in Kasım ayının başından itibaren Gazze Şeridi'nde bir güvenlik kuşağı oluşturma girişimine dikkat çekildi. Bu kuşağın 1 kilometre genişliğinde ve 60 kilometre uzunluğunda olduğu belirtilerek sınır boyunca uzandığı ifade edildi. Kuşakta asfalt yol ve gözetleme araçlarının bulunacağı, savaştan önce bölgede yaşayan Filistinlilerin bölgeye alınmayacağı belirtildi.

Raporda, İsrail'in bu alanda camiler, okullar, tarım alanları ve evler dahil her türlü yapıyı yıkmak için yıkımlar gerçekleştirdiği aktarıldı. Yedek askerlerin şahitliklerine dayanılarak yapılan raporda, Gazze'deki yıkımların istihbarat bilgilerine ya da araştırmalara dayanmadığı, tamamen "güvenlik kuşağı" oluşturma amacıyla yapıldığı vurgulandı.

Raporda ayrıca, bölgeye dair uydu görüntülerinde Gazze'deki yıkımın boyutunun net bir şekilde görülebildiğine dikkat çekildi.

Son olarak raporda, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının sonucunda binlerce sivilin öldüğü, on binlercesinin yaralandığı ve sivil yapıların büyük bir kısmının yıkıldığı bilgisi paylaşıldı. Özellikle 7 Ekim'den bu yana gerçekleştirilen saldırılarda çocuk ve kadınların da aralarında bulunduğu on binlerce Filistinlinin hayatını kaybettiği ve ciddi zarar gördüğü ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar