Hillary Clinton, Gazze'deki sivil ölümlerin kendini "şoke etmediğini" söyledi

Hillary Clinton, Gazze'deki sivil ölümlerin kendini "şoke etmediğini" söyledi
Eski ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın Gazze'de İsrail saldırılarında ölen insanların sayısına "üzüldüğünü ancak şaşırmadığını" söylemesinin ardından söyleşiye katılanlar kendisine tepki gösterdi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Berlin'deki "Cinema for Peace" etkinliğinde yaptığı açıklamalarla izleyicilerden büyük bir tepki aldı.

Clinton, Gazze'deki İsrail saldırılarındaki sivil ölümlerle ilgili soruları yanıtlarken, "Savaşlarda böyle olur, ama yüksek sivil ölü sayısı beni derinden üzüyor. Tabii ki kendilerini savunma hakları var" şeklinde ifadeler kullandı.

Bu sözlerine karşılık izleyiciler arasından gelen tepkilerle karşılaşan Clinton, özellikle İsrail'in kendini savunma hakkına vurgu yapması eleştirilerin odağı haline geldi. Bir gösterici, "İsrail kendini savunmuyor, yapılan sizin maliyetini karşıladığınız bir soykırım. Sonra da kadın hakları üzerine mi konuşuyorsunuz? Siz ciddi misiniz? Hangi kadın hakları hakkında konuşuyorsunuz?" diyerek Clinton'a sert bir tepki gösterdi.

Başka bir izleyici ise, "Yüzlerce Pakistanlının öldürülmesinden sorumlusunuz. Afganistan’daki, Irak’taki; tüm Orta Doğu’daki savaşlara destek verdiniz. Siz bir savaş suçlususunuz. Siz iki yüzlüsünüz. Utanın. Hepiniz utanmalısınız" şeklinde bağırdı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, tepki gösteren bazı izleyicilerin güvenlik tarafından salondan çıkarıldığı görüldü.

Clinton'ın Gazze açıklamalarına yönelik tepkiler, etkinliğin gündemine oturdu ve sosyal medya platformlarında geniş bir yankı buldu. Bu durum, savaş ve insan hakları konularında duyarlılığın ve kamuoyunun hassasiyetinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar