Sinan Ateş’in fotoğrafını İYİ Partili Türkoğlu Meclis kürsüsüne taşıdı

Sinan Ateş’in fotoğrafını İYİ Partili Türkoğlu Meclis kürsüsüne taşıdı
TBMM Genel Kurul çalışmalarına katılan İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in fotoğrafını Meclis Kürsüsüne taşıdı. Türkoğlu, iddianameyi "bir utanç belgesi" olarak adlandırdı.

TBMM Genel Kurulu'nda dikkat çeken bir an yaşandı. İYİ Parti Bursa Milletvekili Yüksel Selçuk Türkoğlu, suikast sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in fotoğrafını kürsüye koyarak konuşma yaptı.

30 Aralık 2022'de gerçekleşen cinayetin üzerinden neredeyse 1,5 yıl geçtiğini belirten Türkoğlu, savcılığın iddianameyi "bir utanç belgesi" olarak sunduğunu ileri sürdü.

aa-20240509-34517277-34517267-tbmm-genel-kurulu.jpg

Konuşmasında, cinayetin arkasında kimlerin olduğunun belli olduğunu iddia etti.

Türkoğlu, "Ortada hain bir suikast var, tasarlayanlar belli, azmettirenler belli, tetiği çeken belli, ifadeler belli, deliller belli ama 146 sayfalık iddianamede cinayetin bir tek sebebi belli değil, öyle mi?" şeklinde konuştu.

sinan-ates-cnu3-cover-big8-cover.jpg

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen suikastte hayatını kaybetti. Ateş'in ölümüyle birlikte başlayan soruşturma süreci, MHP'li isimlere uzanan ilişkiler ağıyla dikkatleri üzerine çekti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin kabul edilmesiyle birlikte kamuoyunda tartışmalar da alevlendi. Ancak iddianamede, cinayetin neden işlendiğine dair herhangi bir bilgiye yer verilmediği gibi MHP'nin ismi de geçmedi.

Cinayetin azmettiricisi olarak eski Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve Doğukan Çep gösterildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar