İsrail ve Filistin arasında her an ateşkes ilan edilebilir: ABD basınından bomba iddia

İsrail ve Filistin arasında her an ateşkes ilan edilebilir: ABD basınından bomba iddia
ABD merkezli Wall Street Journal gazetesinde bulunan bir haberde, İsrail ve Filistin arasında tüm esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak yaklaşık 4 aylık bir ateşkes planı üzerinde çalışıldığı iddia edildi.

İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları 7 Ekim’den bu yana sürerken, ABD'li Wall Street Journal gazetesi İsrail ve Filistin arasında yeni bir ateşkes planı hazırlandığı iddiasında bulundu. Mısırlı yetkililere dayandırılan bu haberde, Mısır’ın İsrail ve Filistin arasında tüm esirlerin serbest bırakılmasını sağlayan yaklaşık 4 aylık sürecek bir ateşkes planı üzerinde çalıştıkları öne sürüldü.

İLK ETAP 6 HAFTA

Planın ilk etabında ateşkesin 6 hafta boyunca süreceği iddia edildi. 6 haftalık ateşkeste Gazze'de İsrailli kadın, çocuk ve yaşlıların serbest bırakılacağı söylenirken haberde, bunun karşılığında ise İsrail’in Filistinli mahkumları serbest bırakacağı ve Gazze'de yardım akışının artırılmasına izin vereceği ifade edildi.

gazze-afp-2176087.jpg

SONRAKİ AŞAMA ASKERLER

Planın diğer aşamasında ise Hamas'ın İsrailli askerleri serbest bırakacağı ve Gazze'de ölenlerin cansız bedenlerinin İsrail’e verilmesi olduğunu aktaran haberde, Hamas'ın ABD'de de dahil olmak üzere uluslararası garantiler alacağı ifade edilerek, bunun Gazze'ye yönelik yapılan saldırıları nihai olarak bitirmesini sağlayacak kapsamlı bir anlaşmaya zemin hazırlayacağı ifade edildi.

gazze-aa-2133993.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar