İsrail Ordusu Gazze'den çekiliyor

İsrail Ordusu Gazze'den çekiliyor
İsrail-Hamas Savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu ilk defa binlerce askerini Gazze'den çekiyor. Üst düzey isimden kritik açıklama. İşte detaylar...

İsrail-Hamas Savaşının başlamasından bu yana İsrail ordusu ilk defa binlerce askerini Gazze'den çekiyor. İsrail ordusu, en az iki tugaydan yedek askerlerin bu hafta evlerine gönderileceğini ve üç tugayın da eğitim sebebiyle geri çağrılacağını duyurdu.

404007-1.jpeg

İsrail askeri sözcüsü Daniel Hagari, "Bazı askerlerin evlerine gönderilmesinin savaşın sona erdiği anlamına gelmediğini" söyledi. Ancak öte yandan bu adım İsrail'in daha fazla asker kaybetmeyi istemediği şeklinde de yorumlandı.

Daniel Hagari, yedek askerlerin bazılarının önümüzdeki yıl içinde bir daha göreve çağrılabileceğini söyledi. İsrail ordusu Gazze'de kaç asker konuşlandırdığını asla açıklamıyor. İsrail ordusu, askerlerin geri çekilmesiyle alakalı açıklamasında "bu kararın ekonomik yükleri de önemli ölçü de hafifleteceğini" söyleyerek, savaşın İsrail ekonomisi üzerinde giderek ağırlaşan etkisine dikkat çekti.

759877image1.jpg

ABD'NİN BASKILARI SONUÇ VERDİ

Öte yandan askerlerin bir bölümünün çatışmaların daha yoğun yaşandığı şehrin güney yarısına yönlendirildiği iletildi. Asker sevkiyatı, Gazze'nin kuzey yarısında yaşanan çatışmaların azaltıldığına işaret ediyor.

İsrail uzun süredir ABD'nin, saldırıların azaltması yönündeki baskısı altındaydı.

Gazze'nin diğer bölgelerinde ise, özellikle de güneydeki Han Yunus kenti ve bölgenin orta kesimlerinde şiddetli çatışmalar hala devam ediyor.

israil-askeri-afp-1892357.jpg

NETANYAHU'DAN AÇIKLAMA

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Savaş, hedefleri gerçekleşene dek birkaç ay daha devam edecek. Zaferin gerçekleşmesi için biraz daha süreye ihtiyaç var. Gazze’nin bir tehdit oluşturmamasını garanti altına almak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar